DBU igangsætter nyt projekt for talentudvikling

DBUs nye nationale strategi for talentudvikling går ud på, at drenge på U/10-U/12-hold skal kunne modtage ekstratræning i nærområdet.

U/10-U/12-drenge landet over skal fremover modtage den rette træningsmængde og -kvalitet. Projektet skal gælde både drenge med store og små forudsætninger og drømme. Projektet påbegyndes i foråret gennem dialogmøder med de danske klubber.

Det drejer sig om i alt ca. 600 børn årligt, der får mulighed for at træne ekstra. De store klubber forventes at ligge faciliteter klar til de unge drenge.

DBUs formand for Børnegruppen, Bjarne Christensen, udtaler til DBUs hjemmeside:

– De nye træningsmuligheder kommer til at betyde meget for de spillere, der nu får muligheden for at udvikle sig på træningsbanen. Men det betyder også meget for det samlede fodbold-Danmark, at vi nu kigger helt ud i krogene på grønsværen i alle dele af Danmark for at udvikle de talenter, som har potentiale til endnu mere.

Projektet er stærkt inspireret af Island, der har haft kæmpe succes rent fodboldmæssigt på både herre- og kvindelandshold. På Island har man netop haft fokus på, at alle skal have den perfekte træningsmængde og -kvalitet. Man har samtidig haft meget fokus på uddannelse af trænere på Island.

Projektet er sat til at løbe af stablen de næste tre år. Den første opgave for DBU er at ansætte specialister i børnetræning. Efter det skal facilitetsmulighederne fastslås. I april og maj afholdes der dialogmøder med de interesserede klubber.

In this article