Debutant-Poulsen: Pisse irriterende at vi skal tabe

Andreas Poulsen fik torsdag aften debut for FC Midtjylland, da han startede på banen i fraværet af førsteholdets normale højreback, Filip Novák, der blev skånet grundet en mindre skade.

Filip Novák fik et slag under FC Midtjyllands kamp mod OB i Alka Superligaen i mandags. Åbenbart var det så slemt, at han skulle skiftes ud midt under kampen, og at han blev udeladt fra kamptruppen, der torsdag aften skulle møde Silkeborg IF. Det gav anledning til at udtage 17-årige Andres Poulsen, der til hverdag gør sig til på klubbens U/19-hold.

Så ikke nok med, at han så ud til at få debut, så startede han endda også inde på banen.

– Det er svært at sætte ord på. Det har været sindssygt fedt lige siden, jeg fik det at vide (at han skulle starte inde, red.). De (førsteholdet, red.) har hjulpet mig rigtig meget, så det er jeg utrolig taknemmelig for. Det er virkelig svært at sætte ord på, siger Poulsen til D’ BOLD efter kampen.

FCM endte med at tabe kampen 2-1 til Silkeborg, men på trods af det, mener den unge forvarsspiller, at hans egen præstation var godkendt.

– Jeg synes, jeg slipper okay fra det. Jeg synes jeg kommer godt med frem og får budt mig godt til. Jeg synes egentlig også hele holdet spiller en god kamp, så det er pisse irriterende vi skal tabe, siger han.

FC Midtjylland er kendt for at give de unge chancen på førsteholdet og bruge mange fra deres eget akademi på førsteholdet, når de bliver gamle nok. Det kunne man også se, da de i sommer valgte at give førsteholdskontrakt til hele ni spillere fra U/19-holdet, blandt andet til Mikael Anderson, der også fik debut mod Silkeborg. Og det giver bare ekstra motivation til en spiller som Poulsen, at han har mulighed for at komme op og spille med de fuldtidsprofessionelle.

– Når man ved, de unge vil få chancen, så knokler man endnu mere og vil det endnu mere. Så ved man chancen kommer, hvis man gør det godt. Og der var jeg så heldig at have gjort det godt i noget tid nu og fik så lov at være med. Det er er jeg sindssygt glad for, fortæller han til dbold.dk.

Men Andreas Poulsen må nok vige pladsen til den mere rutinerede back, Filip Novak, og forvente at han skal udvikle sig yderligere på U/19-holdet. Det skal han dog ikke klage over, for i øjeblikket kører det rigtig godt for dem, med en andenplads i U/19 Ligaen, hvor de er tre kampe og kun to point bag Esbjerg på førstepladsen, en førsteplads til Nordisk Mesterskab og en plads i ottendedelsfinalen i UEFA Youth League.

– Det er svært at sige (hvorfor det går så godt, red), men jeg tror det er det team, vi har. Vi er sindssygt gode sammen. Og når vi spiller sammen, er det svært at slå os. Og så har vi et sindssygt godt hold i år, og jeg forventer, vi kommer til at gøre det godt, forklarer forsvarsspilleren.

Han håber dog på, at kunne nærme sig mere førsteholdsfodbold i fremtiden, og måske senere spille sig til en førsteholdskontakt.

– Nu er jeg selvfølgelig tættere på, men jeg synes stadig der er lang vej. Jeg skal kæmpe sindssygt hårdt hver dag, og så er jeg sikker på, at chancen nok skal komme, afslutter han.

Andreas Poulsen spiller næste kamp med U/19-holdet lørdag den 3. klokken 15:15 mod AGF hjemme i Ikast.

In this article