FCK U/19 videre i Youth League efter underholdende sejr

Det blev til en sikker 3-0 sejr mod Club Brügge U/19 for FCK i UEFA Youth League, hvor det netop var en sejr, de skulle have for at gå videre i turneringen.

For at kunne gå videre til næste runde, som er ottendelsfinalen, i UEFA Youth League, skulle FCK U/19 have en sejr med hjem fra Belgien, da de mødte Club Brügge i den sidste gruppespilskamp, fordi FC Porto tidligere på dagen havde vundet 2-1 over Leicesters hold i turneringen.

Og en sejr fik de. Der var allerede fra start en masse muligheder foran mål i begge ender, da Brügge også kunne gå videre, hvis bare kampen endte uafgjort eller de selv endte som vindere. Men selvom Brügge hurtigt fik skabt en friløber, var det FCK, som var skarpest foran målet, og allerede efter 13 minutters spil snittede bolden Niklas Vesterlund efter et hjørnespark og røg i mål. 0-1 til de unge løver.

Spillet fortsatte med et flyve frem og tilbage mellem de to målfelter efter målet, og flere chancer blev skabt, men ingen af dem røg i mål. Det resulterede i 0-1 ved pausen.

I anden halvleg var det Brügge, der skabte den første chance, men Filip Djukic fik reddet skuddet. Men kort efter var FCK nede i den anden ende, og der var Julian Kristoffersen sidst på bolden efter et indlæg fra Frederik Bay, og så stod det 0-2 til danskerne.

FCK var derefter gode til at holde belgierne fra muligheder og fik med et kvarter tilbage tildømt et straffespark. Det tog Jonas Wind sig af, og scorede samtidig til 0-3.

I slutminutterne var både Carlo Holse, med et skud på overliggeren, og Julia Kristoffersen tæt på at bringe FCK foran med endnu et mål, men ingen yderligere mål blev scoret. FCK opnåede med sejren ti point i gruppen, samme antal point som Brügge, men med en bedre målscorer end belgierne, og derfor ender de videre i turneringen.

In this article