FCM forlænger med 18-årige Mads Vang

Mads Vang har i de seneste år kæmpet for en plads på U/19-holdet blandt spillere, der i dag har førsteholdskontrakter i FC Midtjylland. Nu er han blevet belønnet med en kontraktforlængelse.

18-årige Mads Vang er i gang med sit andet år som U/19-spiller i FC Midtjylland. Sidste sæson kæmpede han om en plads på holdet mere flere af de spillere fra årgang 97, der nu har førsteholdskontrakter i klubben. I år er han så selv en af de ældste, og i efteråret har han imponeret så meget, at klubben har valgt at forlænge spillerens kontrakt til sommeren 2018.

– Det er fedt. FC Midtjylland er det bedste sted for mig at være, så jeg er glad for at forlænge kontrakten. Jeg har fået at vide, at klubben tror på mig. Det giver mig endnu mere lyst til, at jeg skal gøre det godt. Der er nogle forventninger til mig, og dem vil jeg gøre alt for at indfri, siger 18-årig Mads Vang til klubbens hjemmeside.

– Jeg skal bruge det næste halvandet år til at udvikle mig endnu mere og forhåbentlig spille mig til at forlænge kontrakten inden for kort tid, så jeg kan spille mig fast ind som en del af førsteholdstruppen.

Ud over i U/19 Ligaen har Vang også være en profil for FCM U/19 i deres færd i UEFA Youth League. Han har nemlig scoret i begge hjemmebaneopgør, som holdet har spillet i denne sæson mod belgiske Anderlecht og spanske Málaga. Og det er også noget af det, som klubbens sportsdirektør, Claus Steinlein, har lagt mærke til ved spilleren.

– Mads har været en profil i vores Youth League-kampe, hvor han har scoret både mod de belgiske mestre Anderlecht og de spanke mestre Malaga. Han er en lokal spiller, som har taget turen hele vejen fra vores talenthold til i dag at være en af profilerne på vores U/19-hold. Han er inde i en god udvikling og har en god attitude, og så har han vist, at han er målfarlig. Vi ser et spændende potentiale i ham og glæder os til at følge hans udvikling, siger sportsdirektøren.

Og som Steinlein nævner, er Vang et lokalt talent. Vang har fortid i en af FCM’s samarbejdsklubber, Thyborøn IF. Men samtidig har han masser af midtjysk DNA i sig, da han har spillet i FCM siden han var U/13-spiller. Og det at være en lokal spiller, som har klaret sig op helt fra U/13 til U/19 vil han gerne bruge som inspiration til andre unge spillere på FC Midtjyllands ungdomsakademi.

– Det kan måske vise andre fra samarbejdsklubberne, at det er muligt at gå hele vejen, hvis man klør på. At man kan tage vejen fra at blive udtaget til talentholdene og ende med at skrive en kontrakt, siger Mads Vang.

Ud over at ville kæmpe sig til at fast kontakt på førsteholdet, skal Mads Vang kæmpe sæsonen færdig som U/19-spiller, hvor næste udfordring er portugisiske Benfica i Youth League play-off-runden i starten af februar.

Top