FCM’s U/19-træner: Den tvivl forsvandt for længe siden

FC Midtjyllands U/19-hold bliver ved med at præstere flot og imponere med deres kunnen på en fodboldbane.

FC Københavns imponerende årgang 99 rykkede i sommer op på U/19-holdet. I samme omgang mistede FC Midtjylland deres gyldne årgang 97, som næsten vandt alt, hvad de kom i nærheden af. Så der var nok ikke mange, som regnede med at FCM ville ligge lige så godt med i ligaen – eller i UEFA Youth League – som de gør lige nu.

For sagen er den, at de i øjeblikket overvintrer i U/19 Ligaen på en delt førsteplads med FC København med en kamp i underskud. Samtidig har de slået de seneste to sæsoners semifinalister i UEFA Youth League, Anderlecht, samt vinderes af Spaniens U/19-turnering, Málaga CF, ud af netop Youth League. Det har givet dem en plads i play-off-runden, hvor de sidste år slog Atlético Madrid ud efter en straffesparkskonkurrence, og hvor de i denne sæson nok drømmer om at gøre det samme mod deres kommende modstander, Benfica.

– Efteråret har båret præg af mange spændende kampe. I træningskampene inden sæsonstarten var jeg lidt spændt på, om vi kunne tackle udfordringerne i U/19-ligaen samt de europæiske kampe. Men den tvivl er forsvundet for længe siden. Drengene har tacklet udfordringerne med manér og leveret på øverste hylde, siger FCM U/19-træner Kenneth Andersen til FC Midtjyllands hjemmeside.

En række af U/19-holdets spillere var også udtaget til et U/18-hold, sammen med spillere fra klubbens U/17-hold, der deltog ved de nordiske mesterskaber. Med en målscore på 8-0 røg FCM ubesejret igennem turneringen og sluttede den af med en finalesejr over norske Rosenborg. Så der er altså lige i øjeblikke ingen ende på de unge ulves succes.

– Spillerne er rigtig gode til at tage en kamp ad gangen, så der er et fælles mindset om, at næste kamp altid er den vigtigste. Vi bruger udtrykket ’standard of performance’. Det handler om, at uanset om vi møder et tophold på udebane eller et bundhold på hjemmebane, så forventer vi samme præstation af hinanden, siger Kenneth Andersen.

FC Midtjylland U/19 vil genoptage sæsonen i U/19 Ligaen lørdag den 4. marts på hjemmebane i Ikast mod Esbjerg fB. Inden da vil de dog allerede have sparket deres forårssæson i gang, da de den 7. eller 8. februar skal i kamp i Youth League mod Benfica på eget græs hjemme i Herning.

In this article