FCN og Furesø får ny idrætslinje på benene

Fra skolestart i sommeren 2017 vil Stavnsholtskolen i Farum tilbyde skolegang fra 7. klasse på en speciel idrætslinje, idrætslinjen vil give sportstalenter optimale udviklingsmuligheder.

Fra næste skoleårs start vil alle sportstalenter i Furesø Kommune og andre kommuner, få mulighed for at kombinere deres sport og uddannelse på bedst tænkelige måde. Det vil alt sammen ske, pga. den nye idrætslinje på Stavnsholtskolen i Farum.

Det er et tilbud som Furesø kommune i samarbejde med FC Nordsjælland og lokale idrætsforeninger, nu kan tilbyde alle idrætstalenter indenfor og udenfor kommunes grænser.

Idrætslinjen vil blive for 7-9. klasse og den vil være baseret på de gode erfaringer, FCN har fra deres nuværende samarbejde med Bagsværd Kostskole.

Det er pga. den nye skolereform, at muligheden er kommet og Furesø Kommunes Børne- og Skoleudvalg glæder sig over den nye idrætslinje.

Formanden for udvalget er sikker på, at det vil give bedre balance mellem skolegang og sportslige ambitioner.

-Jeg er rigtig glad for, at vi har fundet fodslag for en Idrætstalentlinje. Nu kan vi gå i gang med det store forarbejde, så vi til næste år kan give unge idrætstalenter mulighed for at få det fulde udbytte af deres skolegang, samtidig med at de kan udvikle deres talent inden for sporten. Det kommer ikke blot de unge men også vores lokalsamfund til gode, fortæller Henrik Poulsen til fcn.dk.

FCN har i mange år haft et samarbejde kørende med Bagsværd Kostskole. Det er et lignende projekt kaldet ”Bogen og Bolden”. Deres samarbejde vil naturligvis fortsætte.

Kenneth Rasmussen er FC Nordsjællands T+ træner og projektleder på ”Bogen og Bolden”.

Han synes også rigtig godt om det nye samarbejde.

– Samarbejdet falder rigtig godt i tråd med vores ”Give back” strategi og vores erfaringer fra projektet i Bagsværd. De unge talenter får enormt meget ud af at gå i klasse med ligesindede sportsudøvere, og vi har allerede en hel del unge, som Idrætstalentlinjen kunne være interessant for.

Han fortsætter:

-Det har været vigtigt for FCN at få så mange kerneelementer i vores talentudviklingsplan tilbage i kommunen og dermed forstærke vores rødder i lokalsamfundet. Derfor er vi meget glade for at indgå i dette lokale samarbejde, afslutter Kenneth Rasmussen.

Elevgruppen til den første 7. klasse på Stavnsholtskolens nye idrætslinje bliver lavet af et talentudvalg, og der vil blive ansat en koordinater til at sikre brobygningen mellem idrætsforeningerne og skolen.

In this article