Fokus på: Oliver Villadsen, FCN – Det bedste job man kan have

D’ BOLD kører en artikelserie, hvor vi sætter fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. I denne udgave ser vi nærmere på FC Nordsjællands Oliver Villadsen.

Det startede lokalt

FC Nordsjællands U/17-talent, Oliver Villadsen, blev født den 11. november tilbage til 2001. To et halvt år senere begyndte han til fodbold. Man kan altså roligt sige, at han allerede, trods sin unge alder, har en del erfaring inden for sportsgrenen.

Det var dog ikke før han var omkring ti år gammel, blev det en seriøs tilgang, som han fik til spillet.

– Jeg valgte fodbold dengang fordi, jeg altid har elsket at se de større drenge spille bold ude i skolegårdene, så jeg ville selvfølgelig også prøve det, siger Villadsen til D’ BOLD.

Og Villadsen valgte fodbold, fordi det gør noget helt særligt ved ham, når han løber rundt ude på fodboldbanen, og specielt når han sparker bolden i mål.

– Jeg har altid været fascineret af fodbold. Jeg er jo en hurtig lille spiller, og så selvfølgelig også når man scorer, det giver en helt specielt glad følelse i kroppen, som jeg nok ikke oplever i andre sportsgrene, fortæller den unge kantspiller.

– Jeg synes aldrig man mister motivation. Fodbold er bare ens liv, og man har rettet sig ind til det for lang tid siden. Så det er det bedste job, man kan have.

Dengang han valgte at starte til fodbold, var det i den lokale klub, Blovstrød, hvor han har mange gode minder fra, inden han blev opdaget af FC Nordsjælland. Der gik dog lige lidt tid, inden den unge fodboldspiller følte sig klar til et så stort skifte som til FCN.

– Jeg voksede op i klubben Blovstrød, hvor min far var træner. Vi vandt en masse kampe, og jeg spillede sammen med de gode gamle venner fra byen af. Jeg blev derefter scoutet af FCN, hvor jeg så skulle til en del træninger i klubben. Jeg valgte så i stedet og tage til Slangerup i et halv år for at udvikle nogle ting, så jeg kunne være 100% klar til FCN. Og så i 2010 skiftede jeg til klubben, forklarer Villadsen, der arbejder hårdt og sætter store krav til sig til for at blive en bedre fodboldspiller.

Så kom skiftet til FCN

Nu har Villadsen så spillet et par år i FC Nordsjælland, for deres ungdomshold, og blev på sin fødselsdag tilbage i november belønnet med en ungdomskontrakt. En kontrakt han er rigtig glad for at have fået, efter hvad han har været igennem i sin karriere.

– Det betyder selvfølgelig en del for mig, jeg er virkelig glad for det. Jeg har arbejdet en del for at kunne få den belønning, men mine holdkammerater skal selvfølgelig også have en stor tak for at kunne sætte mig op i gode situationer og have hjulpet mig gennem de år. Så jeg kunne selvfølgelig ikke havde gjort det uden dem, siger Villadsen og fortsætter om da han skulle sætte sin underskrift på papirerne.

– Jeg var selvfølgelig super glad, det kriblede helt i maven. Jeg havde bare et mål efter jeg fik det af vide. Ikke holde pause, når man ved de har tilbudt en, bare forsætte med det hårde arbejde.

I U/17 Ligaen overvintrer FCN på ligaens fjerdeplads med 22 point efter de første 12 kamp, hvor de kun har tabt to kampe. Og Oliver Villadsen kan sagtens se, at de unge tigre har gjort store fremskridt i den nu afsluttede efterårssæson.

– Vi har udviklet os en helt masse på spillet, sammenholdet er ved at blive virkelig godt på holdet og det kan vi nå langt med, siger han.

Villadsen er placeret ude på højre kant, når han er på banen. Og der er nogle helt specielle ting, som man skal kunne på den situation, mener spilleren selv.

– Som kant synes jeg uden tvivl det vigtigste er at kunne sætte sin modstander en mod en offensivt på fart eller teknik, forklarer den offensive spiller, hvis næste mål i karrieren er at få flere kampe i U/17 Ligaen på CV’et, samt at blive udtaget til de kommende landsholdssamlinger.

Udtaget til landsholdet

Og netop på landsholdet er Villadsen også blevet godt integreret i år. Tilbage i juni blev han nemlig udtaget til det danske U/16-landshold efter en afsluttende landsholdssamling i Vildbjerg, der varede hele fire dage. Da træningerne og træningskampene var afsluttet, havde trænerteamet fundet frem til de spillere, som skulle udgøre det nye U/16-landshold for denne sæson.

Og da Villadsens navn dukkede op på skærmen over spillere, der var udtaget, var han rigtig lettet.

– Jeg blev så lykkelig. Jeg havde virkelig mange nerver på, da jeg trådte ind i salen. Men jeg var virkelig lettet over det.

Indtil videre har U/16-landsholdet spillet to træningskampe, begge mod Ungarn. Begge kampe blev til sejre, og i begge kampe fik Villadsen spilletid.

– Det var en kæmpe oplevelse at skulle starte inde i sin allerførste officielle landskamp. Jeg spillede selv rigtig godt, det kunne man vel heller ikke lade vær med, når man spillede sammen med landets bedste på så højt niveau, forklarer han.

Et vildt år, god støtte og store drømme

Og med en plads på FC Nordsjællands U/17-hold, en ungdomskontrakt med klubben og landsholdsdebut, kan man vist roligt sige, at det ikke har gået stille for sig i 15-årige Oliver Villadsens liv.

– En masse ting er sket og ændret, jeg er blevet en bedre fodboldspiller på nogen punkter og blevet mere moden. Jeg har stadig nogen ting at forbedre, men det bliver der arbejdet hårdt på.

Når man går så meget op i sin sport, som Villadsen gør, er det vigtigt at havende nogle støttende venner og familiemedlemmer, og det har den unge offensivspiller.

– De har støttet mig gennem alt, de har hjulpet mig gennem hårde tider og det sætter jeg kæmpe pris på, siger han.

Og nu skal karrieren bare gå fremad, for Oliver Villadsen har store drømme inden for sin karriere. Blandt andet om at have hjemmebane på Camp Nou.

– Udenlandsk fodbold ville være perfekt, men det kræver jo en del mentalt. Min største drøm er uden tvivl at stå på Camp Nou med en Barca-trøje på med nummer syv bag på, afslutter Villadsen til dbold.dk.

In this article