Kasper Dolberg er blandt de 10 kandidater til Årets Fund

Nu er de ti kandidater til Årets Fund 2016, som er Danmarks ældste idrætspris, fundet. Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), Team Danmark og Politiken, der har stået bag nomineringerne.

Der er blandt andet tre deltager fra sommerens olympiske lege i Rio de Janeiro, der er blevet nomineret. Kasper Dolberg selvfølgelig også iblandt de nominerede.

DIF’s formand er selv meget tilfreds med de ti nominerede.

-Ovenpå et forrygende olympisk år for dansk idræt er det med stor glæde, at jeg kan konstatere, at næste generation allerede er på vej. De 10 udvalgte talenter har alle præsteret flotte resultater, og jeg ser frem til at følge deres udvikling i de kommende år, fortæller Niels Nygaard til Politiken.

Også Team Danmarks direktør, Lone Hansen, er meget stolt over kandidaterne.

-Jeg vil gerne sige stort tillykke til de ti udvalgte talenter. De er meget flotte repræsentanter for, at talentarbejdet er i verdensklasse bredt i dansk eliteidræt. Det kan vi være stolte over i Danmark, og det lover godt for, at vi også fremover kan samles om store danske sportspræstationer, udtaler hun.

Kåringen finder sted den 29. December i Politikens Hus, der vil være hyldest, gaver og pengepræmier til de ti nominerede. Vinderens præmie er 100.000 kr.

Den første vinder af Årets Fund blev kåret i 1929, derfor er prisen den ældste idrætspris i Danmark.

 

De ti nominerede er:

Atletik: Anna Emilie Møller

Badminton: Anders Antonsen

Cykling: Niklas Larsen

Fodbold: Kasper Dolberg

Handicapidræt: Sophie Amanda Walløe

Håndbold: U20-landsholdet (k)

Kajak: Mette Maibom Gravesen

Karate: Katrine Pedersen

Roning: Ida Birkjær Petersen og Frida Sanggaard Nielsen

Sportsdans: Sandra Overballe Pedersen og Eugen Miu

In this article