Officielt: Michael ‘Mex’ Pedersen ny ungdomslandstræner

Fra 1. juli bliver Michael ‘Mex’ Pedersen landstræner for U/16- og U/18-landsholdet, mens Per Holm stopper som landstræner.

Til sommer endnu en træner skrive “ungdomslandstræner” på sit CV. Det er nemlig den forhenværende Esbjerg-spiller Michael ‘Mex’ Pedersen, der overtager tøjlerne på U/16- og U/18-landsholdet.

‘Mex’ har allerede et fremragende CV, der bl.a. tæller 350 førsteholdskampe for Esbjerg, hvor han også har været både assistenttræner, cheftræner, A+-træner og scout. En kompetent erfaren person, som DBU naturligvis er glade for at have fået i hus.

– Vi er rigtig glade for, at vi nu har fået endnu en erfaren fodboldmand ind i vores landstrænergruppe. Michael har rigtig meget erfaring fra øverste hylde som både spiller og træner, og har via sine forskellige trænerroller og senest som scout i Esbjerg, haft stor berøring med den danske talentmasse. En viden og erfaring vi er glade for nu at kunne gøre brug af i arbejdet med de største talenter i Danmark, siger DBU’s talentudviklingschef Flemming Bjerg.

– Jeg glæder mig meget til at komme ud på træningsbanen igen og komme lidt tilbage til rødderne. Det var med talentarbejdet, jeg startede hele min trænerkarriere. Nu får jeg igen i DBU muligheden for at arbejde med de største spillere i årgangen samtidig med, at jeg bliver en del af en landstrænergruppe med masser af erfaring og vilje til talentudvikling. Det bliver utrolig spændende, siger Michael ’Mex’, der har fået en 2-årig kontrakt.

Claus Nørgaard, der er nuværende U/16- og U/18-landstræner følger “sin” årgang med op og bliver U/17-landstræner, mens den forhenværende U/17-landstræner Per Holm helt stopper som ungdomslandstræner.

– Vi vil gerne takke Per for en stor arbejdsindsats i DBU, hvor han har været en del af talentudviklingen i gennem mange år. DBU har valgt at investere og satse meget målrettet på dansk talentudvikling i de kommende år, og vi har den forbindelse valgt at kigge i en anden retning for at imødekomme de specifikke krav til kompetencer, som vi mener vores ungdomslandstræner skal have, siger DBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg.

Michael ‘Mex’ Pedersen vil i løbet af foråret være med på sidelinjen hos U/17-landsholdet for at være bedst forberedt til, når det virkelig går løs.

In this article