U/19 Ligaen – 11. runde: Almægtige Dreyer og målfest i Randers

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her for at høre om denne uges resultater og højdepunkter fra den danske U/19 Liga.

U/19 Ligaen

U/19 Ligaen. Kilde: DBU (Stilling hentet d. 1.12.2016)
U/19 Ligaen. Kilde: DBU (stilling hentet d. 1.12.2016)

Dreyer bombede i Brøndby U/19’s kollaps

Fire mål af Anders Dreyer indenfor kampens sidste tredjedel fik Brøndby til at synke til bunds.

U/19: Brøndby IF 0-4 Esbjerg fB
0-1 Anders Dreyer, straffe (65)
0-2 Anders Dreyer, straffe (78)
0-3 Anders Dreyer (82)
0-4 Anders Dreyer (89)

Esbjerg kan gå på vinterpause med en god smag i munden. I hvert fald havde angriber Anders Dreyer god grund til at smile under hele busturen på vej hjem til Esbjerg, efter at angriberen dissekerede de blågule med fire mål indenfor de sidste 25 minutter.

Første halvleg var dog ikke nogen køn forestilling for begge mandskaber, hvor rodet boldomgang og fejl hyppigt kunne opleves. Et par chancer blev det til i begge ender, men ingen af holdene slog kapital af dem, hvorfor pausestillingen var 0-0.

Anden halvleg skulle også lige igang, men efter 20 minutter fyrede Anders Dreyer op for sit målshow. Et straffespark begået mod angriberen selv, blev udnyttet til at bringe esbjergenserne foran med 1-0.

Doblet op blev der efter 78 minutter. Endnu gang slog Dreyer til fra 11-meterpletten. Denne gang var det Jonas Magnussen, der havde fremtvunget en forseelse i feltet.

Derfor kunne Anders Dreyer nu jagte et hattrick, men jagten skulle kun vise sig at være kortvarig, for blot et par minutter senere satte offensivspilleren to streger under sin giftighed. Ca. 50 meter fra mål modtog Esbjerg-spilleren bolden. Han sendte bolden direkte i kassen fra den lange distance, eftersom Brøndby-målmand Viktor Anker havde bevæget sig for langt ud af sit mål. Noget af et mål at fuldføre sit hattrick på.

Krøllen på halen kom med et minut tilbage af den ordinære spilletid, hvor Dreyer flot chippede bolden ind over Viktor Anker til resultatet 4-0.

Med den storslåede præstation af Anders Dreyer kan Esbjerg gå på ferie på en foreløbig førsteplads. Flere hold har dog spillet tre kampe færre end vestjyderne, så chancen for at bibeholde pladsen på toppen over vinteren er minimal. Brøndby har stadigvæk en kamp mod FC Midtjylland d. 10. december tilbage inden de kan ferie. De er lige nu placeret på syvendepladsen i U/19 Ligaen.

 

Randers Frejas dødbolde slog til imod Silkeborg U19

Randers Frejas dødbolde var Silkeborg IF U19 overlegne, og med fire mål på fire af slagsen, blev det til en sejr på 4-2.

To reduceringer af henholdsvis Magnus Matsson og Tobias Perto fra Silkeborg IF’s side var nytteløse, da de gæstede Randers Freja og tabte med 2-4. Ærgerlige følte de sig også, da Randers’ fire mål alle kom efter dødbolde.

Selvom at det på papiret så ud til at være en meget jævnbyrdig kamp, mener Silkeborg U19-træner stadigvæk, at det var hans hold so var bedst.

– Vi vinder kampen på langt de fleste parametre i dag, og resultatet mener jeg bestemt ikke er det rigtige billede af kampen. Men vi må også kigge indad og sige, at vi er for nemme at score imod, og så er det svært at vinde fodboldkampe, fortalte cheftræner Dennis Pedersen efter kampen.

Men igen kan man bruge de famøse ord: “Fodbold spilles ikke på papir”. For når bolden er rund, kan alt ske i fodbold, og når man er så skarpe på dødbolde, som Randers Freja var i lørdags, så kræver det ikke meget at score fire mål.

Randers Freja vinder altså 4-2 over Silkeborg IF i U19 Ligaen.

 

AaB vandt 5-0 over Lyngby (lørdag)

U/19: AaB 5-0 Lyngby BK
1-0 Marco Ramkilde (7)
2-0 Wessam Abou Ali (13)
3-0 Wessam Abou Ali (18)
4-0 Anders Harpøth Østergaard (30)
5-0 Jonathan Stæhr Larsen (47)

 

FCN U/19 dominerede i pointdeling med AaB

FC Nordsjælland dominerede både på bolden og i chancestatistikken, men alligevel lykkedes snedige AaB med at tage point hjem fra tirsdagstræffet i Farum.

U/19: FC Nordsjælland 1-1 AaB
1-0 Jakob Johansson (62)
1-1 Jonathan Stæhr Larsen (75)

AaB måtte lægge en heroisk præstation for dagen for at komme fra Right To Dream Park i Farum med point, da nordjyderne tirsdag aften mødte FC Nordsjælland i U/19 Ligaen.

Nordsjællænderne pressede nemlig AaB-spillerne til det yderste i første halvleg, hvor der mere eller mindre var tale om envejstrafik. Bl.a. måtte AaB-målmand Markus Iversen trække en stor redning ud af ærmet efter 25 minutter efter et godt FCN-gennembrud.

Det kompakte AaB-mandskab levede mest af de omstillinger, der uomtvisteligt blev mulighed for at slå. Anders Harpøth Østergaard stod for nordjydernes største mulighed i første halvleg, da han vristede sig fri af FCN-forsvaret. Det forblev dog 0-0 ved pausen.

Midtvejs i anden halvleg kunne AaB så til gengæld ikke holde stand længere. Jakob Johansson bragte på forløsende vis hjemmeholdet foran efter 62 minutter.

Kort efter appellerede Marco Ramkilde for et straffespark til AaB i den anden ende, men dommeren så ikke nordjydernes vej i denne omgang. Ikke desto mindre lykkedes det AaB at diske op med en udligning. Jonathan Stæhr headede et skarpt indlæg fra Anders Østergaard i nettet med et kvarter igen. 1-1.

Selvom FC Nordsjælland satte sig på spillet igen, præsterede Farum-holdet ikke at levere et modsvar på målkontoen, hvorfor opgøret endte uafgjort, 1-1.

FC Nordsjælland ligger nu nummer 10 i Ligaen, mens AaB er nummer otte.

In this article