Udland R13, Målgalore, skuffelser og wake-up call

Der er masser af dansk talent i udlandet – men hvordan går det de unge håbefulde spillere? Det samler D’BOLD op på hver torsdag. Der var masser af tysk bold med dansk præg i den forgangne uge – og én enkel kamp i England.

Borussia Dortmund U/19 0 – 0 MSV Duisburg U/19

For første gang siden Borussia Dortmund den 18. september tabte knebent til Schalke 04 i Ruhr-derbyet satte de gulblusede igen point til i weekenden, da miderholdet fra MSV Duisburg tilkæmpede sig et point og et 0-0-resultat. Den suveræne U/19 Bundesliga West-topscorer, Jacob Bruun Larsen (10/12), var selvfølgelig med fra start og spillede hele kampen. Hverken danskeren eller resten af holdet kunne dog være den kampafgørende spiller, og med det skuffende resultat taber Dortmund også ligaens førsteplads, og er blevet overhalet af netop rivalerne fra Schalke 04 med ét sølle point.

VfB Stuttgart U/19 0 – 1 FC Augsburg U/19
0-1: Kevin Danso

Sammenholdet bandt fortsat fremragende spil sammen for FC Augsburg og Lasse Jürgensen (13/1), da søndagen bød på den ottende kamp i streg med point og ubesejrede kampe. Efter cirka en times spil brød Simon Gartmann (13/0) hjemmeholdets forsvar op inden Kevin Danso (12/6) igen var på pletten, og sikrede føring og sejr. Sejren var med til at understrege hvor suveræne danske kaptajn Jürgensen og resten af tropperne har været i denne sæson. Med sejren fortsætte de den flotte føring i ligaen, og har fortsat kun lukket ni mål ind i 13 kampe. Dét og en kamp-til-kamp-mentalitet har ifølge træner Frankenberger indtil videre været hovedingredienserne til den store succes, selvom det hurtigt kan vende.

Germania Egestorf 3 – 3 St. Pauli II
0-1: Jacob Rasmussen
0-2: Jan Marc Schneider
0-3: Lennart Kessner
1-3: Marek Waldschmidt
2-3: Torben Engelking
3-3: Joshua Siegert

For hele tiende kamp i stræk forblev St. Pauli II ubesejret, selvom det holdte hårdt til sidst, da en 0-3-føring blev sat over styr på tyve minutter. Jacob Rasmussen (16/1) indledte ellers kampen med sin første scoring for sin nye klub efter kun otte minutters spil. Udeholdet kom flot foran, og efter 66 minutters spil førte de komfortabelt med 0-3. Men pludselig gik det hurtigt, og dybt inde i dommerens tillægstid blev kampens sidste mål scoret, da Joshua Siegert (17/2) lige nøjagtigt sikrede hjemmeholdet point på et straffespark. Pointdelingen ændrer ikke det store for Jacob Rasmussen og resten af holdet, der stadig befinder sig midt i tabellen.

Arsenal FC U/23 3 – 0 Leicester City FC U/23
1-0: Edward Nketiah
2-0: Edward Nketiah
3-0: Edward Nketiah

Efter sidste spillerundes fremragende sejr over Emil Riis Jakobsen og resten af Derby County-holdet, var det søndag tilbage til hverdagen under pres for Daniel Iversen (8/0) og Leicester City FC U/23. Efter kun et kvarters spil stod Edward Nketiah (8/9) for opvågningen, da han skød hjemmeholdet foran og derved passerede Daniel Iversen i mål. I forsøget på at ændre kampbilledet skiftede udeholdets træner Steve Beaglehole to spillere ud i pausen. Den ene af de to var målmand Iversen. Muligvis ikke den bedste disposition fra den engelske træner, for efter kun ti minutters spil af anden halvleg stod den 3-0. Selvom udeholdet pressede godt på, og havde flest skud på mål nyttede det ikke meget. De blåblusede har dog stadigvæk tre point til nedrykningsstregen, men kan se frem til et par hårde spillerrunder, hvor de først møder Liverpool FC på ligaens tredjeplads og derefter Everton FC på ligaens førsteplads.

In this article