Udland R14, Dansk i hele Tyskland

Der er masser af dansk talent i udlandet – men hvordan går det de unge håbefulde spillere? Det samler D’BOLD op på hver torsdag. I Tyskland blev det både til storsejr med aldeles fremragende danske præstationer og store skuffelser.

Borussia Dortmund U/19 7 – 1 Fortuna Düsseldorf U/19
1-0: Orel Mangala (13)
2-0: Luca Kilian (21)
2-1: Karlo Majic (40)
3-1: Etienne Amenyido (43)
4-1: Gabriel Kyeremateng (53)
5-1: Jacob Bruun Larsen (58)
6-1: Jacob Bruun Larsen (69)
7-1: Gabriel Kyeremateng (72)

For hele anden gang i denne sæson var Borussia Dormund U/19 så overlegne, at de scorede vanvittige syv mål. Efter sidstes uges skuffende pointdeling med MSV Duisburg U/19 var de gulblusede tilbage, og fortsatte den imponerende sæson. Den danske topscorer Jacob Bruun Larsen (11/14) var selvfølgelig også med i målsuccessen. Han spillede hele kampen, scorede to mål og lagde op til ikke mindre end fire mål. Det eneste mål, som han ikke var involveret i var kampens allerførste. Derefter var der dansk glæde ud over hele banen – og særligt i udeholdets straffesparksfelt.
Onsdag var han også med til slog Real Madrid U/19 i UEFA Youth League, da tyskerne vandt 1-3 på udebane over de spanske giganter.

FC St. Pauli II 0 – 2 TSV Havelse
0-1: Tom-Christian Merkens (10)
0-2: Deniz Undav (15)
Jacob Rasmussen (17/0) var selvfølgelig og desværre med, da St. Pauli II lørdag eftermiddag løb ind i første nederlag i hele ti kampe. To hurtige mål afgjorde kampen, da udeholdet allerede var kommet foran 0-2 efter kun et kvarters spil. Hjemmeholdet kom aldrig rigtigt ind i kampen, og fik kun sendt ét enkelt skud afsted mod mål. Med sejren er udeholdet fortsat med i topstriden, mens udeholdet med den danske forsvarsspiller stadig befinder sig midt i tabellen. I næste runde venter så en vigtig kamp for St. Pauli II, der skal møde Borussia Hildesheim, som med en sejr kan overhale kultklubben.

SpVgg Greuther Fürth U/19 4 – 1 FC Augsburg U/19
1-0: Nico Geyer (1)
2-0: David Raum (31)
3-0: Luca Erhardt (35)
3-1: Simon Gail (81)
4-1: Matthew Loo (88)
Overraskelsen FC Augsburg U/19 led lørdag blot sæsonens anden nederlag, da Greuther Fürth U/19 satte en kæp i hjulet på den velsmurte sydtyske maskine. Kaptajn Lasse Jürgensen (14/1) var selvsagt med fra start, men kunne ikke gøre den store forskel, da hjemmeholdet bare var bedre på dagen. En lynhurtig føring fra hjemmeholdet prægede kampen, og gjorde det mere end almindeligt svært for Augsburg at komme ind i kampen. Den østrigske nøglespiller Kevin Danso (12/6) var ikke med i truppen, da han var udtaget til førsteholdets kamp i Bundesligaen mod Eintract Frankfurt. Ikke desto mindre, så kunne U/19 Bundesliga Süd/Südwests førerhold ikke have valgt en bedre dag at smide point på, da kun FC Kaiserslautern var det eneste andet hold i top fire, som vandt deres kamp. Derfor er FC Augsburg stadig på ligaens førsteplads, med tre point til nummer to og færrest indkasserede mål.

In this article