AGF skriver med 17-årig

AGF har skrevet en tre-årig aftale med det 17-årige talent Kasper Lunding, som binder ham i klubben til udgang af 2019.

AGF har belønnet 17-årige Kasper Lunding med en tre-årig kontrakt efter han på det seneste har forbedret både sine offensive og defensive evner.

– Kasper har gjort det virkelig godt og flyttet sig meget både offensivt og defensivt det seneste år. Det er en spiller, vi ser rigtig store muligheder i, og derfor har han fået en ny treårig aftale, der giver ham mulighed for at gøre sin ungdomstid færdig det næste halvandet år, hvorefter planen er, at han bliver rykket op i Superliga-truppen, siger AGF’s talentchef Anders Madsen til klubbens egen hjemmeside og fortsætter:

– De parametre, Kasper har arbejdet med – bl.a. at kunne forsvare mere intenst og true mere i dybden – har han flyttet sig på, og han har en villighed til at lære, der gør, at vi tror, at han på et tidspunkt også kan bryde igennem på vores Superliga-hold. Han har vist, at uanset hvilken sammenhæng han er i, er han i stand til på alle niveauer at gøre brug af sine fremragende færdigheder 1-mod-1 offensivt. Han har bare taget hver eneste udfordring, der er kommet, og hvad enten det har været landsholdsture eller træning med Superliga-truppen, har han præsteret på et højt niveau, siger Anders Madsen.

Hovedpersonen selv er naturligvis glad for den nye aftale. og er tilfreds med, at en masse hårdt arbejde har båret frugt.

– Jeg har altid drømt om at blive professionel fodboldspiller, og det her er et stort skridt på vejen. Det er noget, jeg har arbejdet hårdt for, og jeg er glad for, at AGF har givet mig det skulderklap og tror på mig, siger offensiv-spilleren, der især fremhæver sin udvikling på de fysiske parametre som forklaringen på den spillemæssige fremgang, siger Lunding, der kom til AGF fra samarbejdsklubben Vejlby-Risskov Idrætsklub som U/13-spiller, og fortsætter:

– Jeg har rykket mig rent fysisk, fået flere muskler på kroppen, og mit løbepensum er også blevet større. Det skal selvfølgelig blive endnu bedre, men det har betydet, at jeg i større grad lykkes med de ting, jeg er god til, og har modet til at udfordre og tage chancer, når det gælder, siger han og slår samtidig fast, at hans målsætning er at være tæt på at være fast mand på Superliga-holdet om tre år.

Kasper Lunding har indtil videre spillet 11 U-landskampe – seks for U/16, tre for U/17 og to for U/18.

In this article