Esbjerg har ny ungdomstrænerkabale på plads

Foto: EfB.dk

Esbjerg har lagt ny trænerkabale for U-holdene, efter den hidtige A+-træner Jens Letort er blevet assistenttræner på Superliga-holdet, hvilket et “trin op ad stigen” for de fleste ungdomstrænere.

Pladsen som A+-træner – den træner, der har ansvaret for den individuelle udvikling for klubbens landsholdspillere fra U/16-U/21 – er blevet fri i Esbjerg, da den hidtige indehaver af titlen Jens Letort bliver assistenttræner på Esbjerg Superliga-mandskab. Det betyder en ny trænerkabale er blevet lagt i talentafdelingen i den vestjyske klub, hvilket har betydet “et trin op af stigen” for ungdomstrænerne.

Den hidtidige U/19-træner René Christiansen overtager stillingen som A+-træner i klubbens, mens U/17-træneren Lars Vind rykker op og bliver U/19-træner. Samtidig betyder det, at det frie sæde som U/17-træner skal varetages af en anden klublegende – nemlig Jerry Lucena. Det bliver danskfilippinerens første cheftrænerjob.

– Vi har haft den bundne opgave, at vi skulle finde en intern løsning efter Jens Letorts oprykning til trænerstaben omkring superligatruppen. Vi har valgt den naturlige vej, at de fastansatte trænere rykker et trin op i hierarkiet, dog med undtagelse af Dan Guldager, hvis kompetencer bedst udnyttes i hans nuværende rolle som T+træner og SFS-ansvarlig. Elitetrænerne arbejder så meget på tværs af holdene, fra U/13 op til vores hold i Reserveligaen, at dagligdagen for vore fodboldtalenter ikke ændres radikalt, siger EfB’s ungdomselitechef Niels Erik Søndergård til klubbens hjemmeside.

Den nyudnævnte A+-træner René Christiansen ser skridtet som naturligt for han udvikling som træner, og slår fast, at han stadig vil være at finde på grønsværen.

– Jeg ser A+-trænerfunktionen som en naturlig udvikling i min trænerkarriere, og jeg tror, jeg får den på det rigtige tidspunkt. Jeg skal fortsat være meget på fodboldbanen sammen med drengene og være med til at støtte dem i processen med at udvikle sig til superligaspillere. Jeg glæder mig rigtig meget til at tage min store opgave om transition fra UEFA Elite A-Youth-uddannelsen frem og overføre den i praksis. Det første halvår vil stå meget i superligaholdets tegn, og at nogle af de unge spillere får yderligere fodfæste på holdet. Imens skal vi have de næste gjort klar: Daniel Anyembe, Jacob Lungi Sørensen, Anders Dreyer og Jeppe Schultz, fortæller René Christiansen til klubbens hjemmeside.

Den nyudnævnte U/19-træner Lars Vind, der har gennemført UEFA’s eliteuddannelse for ungdomstrænere og som tidligere har vundet guld med Esbjergs U/17-hold, var ifølge ungdomselitechefen det naturlige valg til posten.

– Lars Vind er det naturlige valg som ny U/19-cheftræner. Han har udviklet sig hele vejen fra assistenttræner, U/15-cheftræner, morgentræning af spillere i eliteidrætsklasser og senest næsten fire år som U/17-cheftræner, siger Niels Erik Søndergård.

Til sidst er der den nyudnævnte U/17-træner Jerry Lucena, som i sommers stoppede karrieren som aktiv fodboldspiller, og som i noget tid har fungeret som assistenttræner for både U/17- og U/19-holdene. I denne måned starter han på DBU’s uddannelse til A-trænerlicens.

– Jerry har i halvandet år været tilknyttet talentsektoren med henblik på, at han skulle have ansvaret for et hold. Det kommer måske et halvt år før planlagt, og vi måtte sikre os DBU’s godkendelse af ham som U´/17-cheftræner. Med hans baggrund var det ikke noget problem. Jerrys helt store fordel er, at han næsten lige har forladt aktiv fodbold på højeste niveau, så han fortsat har det inde under huden og kan viderebringe det til de unge spillere. Vi havde store forventninger til Jerry, og de er til fulde blevet indfriet, ikke mindst hans arbejde med talenterne på det individuelle plan, slutter Niels Erik Søndergård til klubbens hjemmeside.

In this article