Ungdomstrænere i FCN får opgraderet trænerlicens

Alexander Riget og Johannes Hoff, henholdvis U/15- og U/14-træner i FC Nordsjælland, har opnået at få opgraderet deres trænerlicens til A, som er det næsthøjeste i Danmark.

FC Nordsjælland går meget op i, at deres talenttrænere skal være kvalificerede, så klubben får lavet nogle gode talenter. I sidste uge bestod både Alexander Riget og Johannes Hoff deres trænereksamen, så de nu har A-licens. Det kommer til at løfte niveauet på klubbens U/14- og U/15-mandskaber.

Dermed har  både U/14 og U/15 i FC Nordsjælland nu to A-licenstrænere tilknyttet. U/14 i form af Johannes Hoff og Martin Beck. U/15 i form af Alexander Riget og Lars Roel. U/17-træner, Kasper Kurland, har P-licens, som er det højeste i Danmark. U/19-træner, Morten Karlsen, er i gang med at tage sin P-licens. FC Nordsjælland går altså meget op i træneruddannelserne.

FC Nordsjællands T+træner, Kenneth Rasmussen, udtaler til FCNs hjemmeside:

– Vi ser mest det her som en videreudvikling af eget personel, der nu også har DBU-papirer på deres viden. Træneruddannelse er altid brugbar for både personlig og faglig udvikling. De papirer kan trænerne bruge i egen trænerkarriere, og som klub kan vi bruge det til at opfylde alle licenskrav fra DBU omkring ungdomsarbejde.

Kenneth Rasmussen ser dog ikke licenserne som det vigtigste:

– Men vi ser stadig den største træneruddannelse som den, der foregår i vort eget trænermiljø, hvor vi hver eneste dag udfordrer hinanden og træner meget på tværs af både hold og aldersgrupper.

In this article