FCK-talenter med på førsteholdets træningslejr

Fire U/19-spillere er rejst med FC Københavns førstehold på træningslejr i Dubai, mens resten af holdet træner hjemme i Danmark i Parken.

FC Københavns U/19-hold har siden de startede med at træne den 9. januar træner på KB’s kunstgræsbane, men snart får de rigtig græs under fødderne. Da førsteholdet er rejst til Dubai på træningslejr, er der nemlig ledigt i Telia Parken, og det udnytter U/19-holdet til at træne på det store stadions græs frem mod deres UEFA Youth League-opgør mod rumænske Vitorul. Og det er til stor glæde for holdets træner.

– Vi føler os virkelig privilegerede over denne mulighed. Det bliver superfedt for os at kunne træne på græs i stedet for på kunstgræs, og det kan gøre en stor forskel, når vi skal spille Youth League-play off på græs i Rumænien den 8. februar. Og så er det rigtig godt for uddannelsen af vores spillere, at hvis de skal spille i Telia Parken en anden gang, så har de prøvet det før. Det skal man ikke underkende betydningen af, og det var da en stor oplevelse for dem i onsdags, da vi spillede mod Malmö, selv om det var foran tomme tribuner, siger Brian Reimer til klubbens hjemmeside.

Det er dog ikke alle U/19-spillere, der får lov til at træne inde på nationalstadionet. Fire af de unge U/19-spillere, er nemlig fredag rejst med førsteholds på træningslejren i Dubai. Her er tale om Mads Roerslev, Luka Racic, Morten Hjulmand og Nicklas Røjkjær.

– Sådan har vi gjort i mange år, og det er vilkårene. Hvis vi tænkte meget kortsigtet, ville det nok være bedst at have hele holdet samlet op til Vitorul-kampen, men sådan tænker vi ikke. Vores fokus er først og fremmest på talentudvikling, og vi er ikke som sådan et præstationshold. Men derfor forbereder vi os selvfølgelig topseriøst til Vitorul-kampen, fastslår træneren.

– Det er fedt for de spillere, der er så dygtige og heldige, at de skal med førsteholdet til Dubai. Det giver dem en hel masse individuelt, og det vil også give vores hold noget, at de kommer ned og træner på et højere niveau og på nogle endnu bedre baner. Som sagt er vores fokus først og fremmest på den langsigtede talentudvikling, og så er det min opgave at få tingene til at hænge sammen, så vi er bedst muligt forberedt til kampen. Og det skal vi nok være.

Youth League-kampen spilles samme dag som førsteholdet tager hjem fra træningslejren, onsdag den 8. februar, og derfor tager Racic, Røjkjær og Roerslev allerede mandag til Rumænien for at træne med U/19-holdet, så de er klar til at være med i kampen mod Vitorul. Hjulmand bliver dog med resten af førsteholdet, da han har karantæne i Youth League-turneringen.

Kampen i Rumænien spilles klokken 16:00 dansk tid.

In this article