FCM U/17 sætter fokus på individualisterne

Lørdag eftermiddag mødte FC Midtjyllands U/17-hold AaB i en træningskamp

Det blev en heftig og målrig affære, da FC Midtjylland U/17 lørdag eftermiddag i en træningskamp tog i mod AaB på banerne i Ikast. Hjemmeholdets trænerstab havde givet spillerne besked på at slække lidt på de taktiske aspekter af spillet, for at få endnu flere en-mod-en-situationerne, som især skulle give plads til individualisterne.

Det gav hurtigt pote til underholdningen, og efter blot ni minutter viste måltavlen 2-2. Inden pausen slog AaB dog til, og kunne således gå til pause med en 4-2-føring.

– Vi ville se, hvordan spillerne klarede at være isoleret mod en modspiller, og der fik vi både nogle positive og negative svar, som vi kan bruge i vores videre arbejde, siger U/17-cheftræner Svend Graversen til klubbens egen hjemmeside

I anden halvleg blev der så skruet en smule ned for det individuelle frirum hos de midtjyske ulve, og det betalte sig, da man fik reduceret til 4-3, men aldrig udlignet. En klart mere struktureret halvleg var ikke nok for hjemmeholdet, som endeligt måtte se sig slået.

Men nederlaget betyder ikke det store for U/17-cheftræneren, der prioriterer at få sine spillere i form forud for et hektisk forår, hvilket blandt andet betød at samtlige 18 spillere som minimum fik en halvleg:

– Her og nu drejer det sig om at få bygget spillernes fysiske form op til et forår med mange kampe. Vi har to udsatte kampe fra efteråret og deltager også i pokalturneringen, så det er vigtigt at vi får afstemt opstartstræningen så vi har en fit og skadesfri trup at vælge fra.

Fredag skal FC Midtjyllands U/17-hold igen i kamp, hvor Esbjerg fB er modstander for såvel den midtjyske U/17- som U/19-trup.

In this article