Gustav Marcussen: Turen har styrket mig

Lyngbys 18-årige offensivspiller Gustav Marcussen slår fast, at landsholdsturen til Cypern har styrket hans evner som fodboldspiller.

I sidste uge var en masse danske talenter at finde på ø-nationen Cypern, hvor både U/16-, U/17- og U/19-landsholdet var af sted på træningslejr.

En af de mange talenter var Lyngby-spilleren Gustav Marcussen, der var udtaget til U/19-landsholdet. Inden turen til Cypern havde han allerede repræsenteret U/19-landsholdet fem gange, hvilket i følge ham selv er fantastisk.

– Jeg har været utrolig glad for at få lov til at repræsentere Danmark så mange gange nu. Følelsen at blive udtaget er helt fantastisk, hvilket jeg aldrig ville tage for givet. EM-kvalifikationen var selvfølgelig speciel, fordi vi spillede om at gå videre til eliteround. Det er en oplevelse jeg vil huske i lang tid, og jeg synes altså bestemt, det er fedt at repræsentere Danmark som fodboldspiller, siger 18-årige Marcussen til D’ BOLD.

På træningslejren mødte de danske drenge lidt forskellig modstand, hvor alt fra det cypriotiske U/19-landshold til et ungarsk seniorhold stod på menuen, men udover træningskampe har der også været rig tid til at træne, snakke taktik og pleje det sociale.

– Udover kampene, så trænede vi selvfølgelig med fokus på en del taktiske aspekter, så vi var bedst muligt klædt på til kampene. Vi holdt også møder med fokus på taktik og vores mentale tilgang til kampen. Resten af tiden brugte vi primært på at spise og styrke vores sociale sammenhold med kortspil eller gåture i byen, siger Marcussen.

Som sagt var U/16- og U/17-landsholdet også med på turen til Cypern, hvilket Marcussen synes var fedt.

– Det er super fedt at så mange landsholdsspillere er samlet på det samme hotel. Vi trænede også på de samme baner, så jeg fik snakket lidt med nogle enkelte at de yngre talenter. De skal jo til at kæmpe sig fast på de kommende landshold, så jeg håber at de kan se op til de lidt ældre og erfarne spillere, som jeg selv gjorde, og stadig gør, siger han.

Udover at have fået et par dage på varmere breddegrader i selskab med jævnaldrende unge, har Gustav Marcussen også fået udbytte af turen rent fodboldfagligt, hvor han slår fast, at den lærerige tur har styrket ham.

– Det var en super lærerig tur, som personligt har været med til at styrke mine fodboldfaglige evner. Vi blev testet mod det cypriotiske landshold, og et stærkt ungarsk seniorhold. Det er meget lærerigt at spille mod seniorhold, da det jo er niveauet, jeg gerne selv vil måles på, siger han og fortsætter:

– Generelt er jeg super glad for at få chancen på landsholdet, og jeg gør alt hvad jeg kan for at blive bedre til hver træning. Når man træner med landsholdet, spiller man med de bedste i Danmark. Træningen er derfor på rigtigt højt niveau, hvilket gør mig til en bedre fodboldspiller, som hele tiden er mit mål, slutter Gustav Marcussen til D’ BOLD.

Gustav Marcussen og resten af Lyngby U/19 starter forårssæsonen d. 25. februar, hvor de hjemme møder FC København.

In this article