Kai Thor Cup: De tre første gruppekampe

D’ BOLD er tilstede til Kai Thor Cup 2017 i Odense, og vi giver dig her et overblik over de første tre gruppespilskampe, som er blevet spillet ved U/19-turneringen.

Det var værterne fra OB, som åbnede ballet mod polske Lech Poznan. Polakkerne lagde bedst ud, og var meget fysiske i deres spil. OB kom dog bedre med, jo længere tid der gik, og efter et kvarters tid tog de over og havde momentum i næste resten af første halvleg. Ingen af holdene formåede dog at score, så der blev nok snakket offensivt spil i den korte pause, som der var mellem de to halvlege.

Men det var som om ingen af holdene rigtigt kunne bryde igennem offensivt. Spillet var meget fordelt på midten, og spillet var meget lige fordelt mellem de to hold. Igen formåede ingen af holdene at score, og kampen sluttede altså 0-0. Men turneringens regler siger, at en kamp skal have en vinder, så de to hold måtte ud i straffesparksturnering.

Her lagde begge hold ud med at brænde deres første skud, hvorefter de så begyndte at score. Det var dog polakkerne, der endte med at sejre da de scorede på deres sjette skud, og OB brændte. En skidt start for værterne.

I turneringens anden kamp var det engelske Brentford med danske Lukas Talbro og Justin Shaibu på holdet mod turneringens andet danske hold, Esbjerg fB. Og det var de engelske spillere, som lagde bedst ud. De havde det meste af spillet, og kom også til enkelte chancer.

Det var dog Esbjerg som kom foran med 1-0 efter et hjørnespark, deres anden reelle chance i kampen, godt et kvarter inde i kampen. Resten af halvlegen var de lidt bedre med, men det var stadig Brentford, som havde Talbro med fra start, der havde momentum i kampen.

Talbro fra stærkt med både offensivt og defensivt ude på højre side, og man kunne godt se, hvorfor Brentford hentede ham til klubben i sommer.

I anden halvleg udlignede Brentford til 1-1 efter kun fem minutters spil, men kun et minut senere var Esbjerg nede i den anden ende, hvor de scorede til 2-1, som også blev kampens slutresultat. Brentford var dem, der spillede bedst, men de udnyttede ikke deres chancer godt nok, og derfor endte de med at tabe til et Esbjerg hold, der var skarpe på deres få chancer foran målet.

I turneringens tredje kamp var det Lech Poznan og norske Brann Bergen, som tørnede sammen. Og det var ikke den mest målgivne affære. De to hold var meget lige om at have bolden og skabe chancer. Det var dog som om at polakkerne havde en smule overtag på nordmændene.

Der var dog ingen af holdene, der fik scoret i første halvleg. Men det skulle nordmændene få ændret på. Cirka ti minutter inden i anden halvleg bragte de sig nemlig foran med 1-0. Begge hold forsøgte derefter ivrigt efter at få scoret kampens andet mål, men det skete ikke. Brann Bergen løb derfor med sejren, og det er nu kampen mellem Brann og OB senere, der bestemmer, hvor holdene ender i gruppen.

De næste tre kampe er Hamborg-Brentford, Brann-OB og til slut Esbjerg-Hamborg.

In this article