Kurucay uden kontrakt: Prioriterer spilletid

Starten på et nyt år byder som regel på ny udfordringer. Det må i den grad også siges at være tilfælde for Hasan Kurucay. Den unge dansk/tyrker fik nemlig ikke forlænget sin kontrakt med Odense Boldklub og har derfor stået uden klub siden årsskiftet.

– Jeg fik ikke min kontrakt forlænget, da jeg fik at vide, at jeg var langt fra spilletid, siger Hasan Kurucay til D’BOLD

Spilletid var ellers noget, som den talentfulde midterforsvarer havde håbet på, da han i sommers skrev under på en kontraktforlængelse, der bandt ham i klubben frem til årsskiftet. Men det blev ikke til et eneste minut for førsteholdet, og så var der ikke meget tvivl:

– Det vigtigste for unge er at spille kampe. Hvis man ikke spiller kampe bliver man ikke bedre.

Og måske skal forklaringen findes i et niveau, som var tanden højere, end hvad Kurucay var vandt til:

– I starten var det lidt anderledes fordi lige pludselig stod man overfor bedre spillere, og det gik hurtigere end på U/19, men jeg kom hurtigt ind i rytmen og begyndte at træne rigtig godt,
– Jeg fik lært hvordan det er at være professionel fodboldspiller, selvom jeg kun var der i seks måneder.

Foruden et halvt år som professionel fodboldspiller, så kan den dansk/tyrkiske fodboldspiller se tilbage på mange gode oplevelser i Fyns største fodboldklub:

– Min tid i OB har været fantastisk. Jeg har lært en masse ting af alle de trænere og holdkammerater, som jeg har haft gennem tiden. Jeg er blevet en meget bedre fodboldspiller og ikke mindst et bedre menneske.

Tidligere har den 187 cm-høje forsvarsspiller trukket interesse fra den tyrkiske storklub Beşiktaş JK. Her var Kurucay til prøvetræning af to omgange i 2014.
Det 19-årige forsvarstalent er altså ikke uvant med interesse fra andre klubber, men blev alligevel en smule overrasket over hvor stor interessen egentlig var, da han blev ledig på markedet:

– Der er flere, som er interesserede i mig end hvad, jeg havde regnet med, så det er positivt. Så der går nok ikke lang tid inden, jeg har fundet en ny klub.

Og hvilken klub han for fremtiden skal slå sine folder i er så det logiske opfølgende spørgsmål:

– Min kortsigtede plan er at finde den rigtige klub, hvor jeg kan spille en masse kampe, som er det vigtigste for mig.

Men det behøver ikke at gå for stærkt. Tværtimod, så har Kurucay fået lov at holde formen ved lige i det fynske:

– Jeg stresser ikke over, at jeg i øjeblikket er uden klub. Jeg har fået lov til at holde i gang på U/19-holdet i OB. Der træner jeg hårdt for at komme i form, så jeg er hundrede procent klar til første træning i min nye klub.

Men det vigtigste krav for at få et klubskifte på plads er, som han selv tidligere har nævnt, spilletid:
– Første prioritet er helt klart spilletid, så jeg kan få en masse erfaring, fordi det er vigtigt for en midterforsvar. Jeg drømmer om at spille på højt niveau, og det kommer jeg ikke til, hvis jeg ikke spiller kampe hver uge, slutter Hasan Kurucay af.

I efteråret fravalgte Hasan Kurucay en eventuel fremtid på diverse danske landshold, men foretrak derimod at slå sine folder på diverse tyrkiske landshold, hvor han allerede har fået syv kampe på henholdsvis U/17-, U/18- og U/19-niveau.

In this article