Målmandstræner fra FC Barcelona til FC Nordsjælland

Spanske Iñaki Caña Pavon er ny målmandstræner i FC Nordsjælland

FC Nordsjælland har i forsøget på at yderligere forbedre alle klubbens målmand og gøre dem til en større del af opspillet hentet en ny målmandstræner til klubben. Iñaki Caña Pavon, som har den højeste målmandstræneruddannelse i Spanien smat UEFA’s A-licens for målmandstrænere, har erfaring fra F.C. Barcelonas ungdomsakademi, C.E. Sabadel samt sit eget målmandsakademi i Barcelona. Det er altså en erfaren herre, som Carsten V. Jensen har været med til at ansætte:

– Vi havde i december måned Inaki på besøg for at træne en række af vores akademi-målmænd, og her fik vi øjnene op for en ny vej at træne målmænd på. Det bliver meget interessant at se det udvikle sig i FCN regi, fortæller sportschef Carsten V. Jensen til klubbens egen hjemmeside

Den nye måde at træne målmænd på skal være i større grad være med til at inddrage klubbens målmænd i spillet med bolden, som man ser i det spanske:

– Vi har valgt at tænke nyt i forhold til at udvikle målmandsspillet, som i moderne fodbold får stadig større betydning. Inaki kommer med en erfaring fra spansk fodbold, og med hans uddannelses fra den højt respekteret spanske målmandstræneruddannelse tror vi på et godt match, slutter Carsten V. Jensen

41-årige Pavon skal være med til at skabe de overordnede rammer for målmandstræningen på klubbens akademi i Farum samt i Ghana. Derudover vil han have det daglige ansvar for træning af målmændene på Superliga-holdet.

In this article