Oscar Fraulo: Mærkeligt at bo hos nogen man ikke kender

Oscar Fraulo er ny i FCM Klubsamarbejdet. Han har kun spillet for klubben i en halv sæson, efter han blev prøvet af i slutningen af forårssæsonen i 2016.

I sidste sæson var Oscar Luigi Fraulo OKS-spiller, men i sommer blev han, efter et par prøvetræninger og kampe med FCM U13, en del af FCM Klubsamarbejdets U14-hold. Og det klubskifte er han glad for at have taget.

– Jeg synes det har været et rigtig godt skifte, fordi jeg følte, at jeg var klar til at prøve nye udfordringer. Her i Midtjylland bliver der sat meget højere krav, end der gør når man fx spiller i en klub som OKS, siger han til D’ BOLD.

FCM var dog ikke de eneste, der var ude efter den unge midtbanespiller. Klubber som AGF, OB og Brøndby IF skulle angiveligt også have været ude efter Fraulo. Men spillerens endelige valg faldt på FCM.

– Grunden til at jeg valgte Midtjylland, var på grund af, at jeg vidste de havde en godt træningsmiljø, og spillerne i truppen var dygtige. Da jeg traf mit valg om at flytte, var Midtjylland måske ikke det bedste af de hold, som jeg fik tilbud fra, men fordi vi har sådan et godt træningsmiljø, har vi udviklet os til at være måske top tre i Danmark.

Da spilleren skiftede skulle han ikke blot spille fodbold i en ny klub, han skulle også rykke sin hverdag fra Fyn til Midtjylland, hvor ha skulle bo hos en værtsfamilie.

– Altså det er selvfølgelig lidt mærkeligt i starten, at skulle bo hos en værtsfamilie, som man ikke kender så godt. Men jeg har været rigtig heldig at komme i en meget god værtsfamilie, som tager sig godt af mig. Så indtil videre har der ikke været nogen problemer med, at jeg er flyttet op til Midtjylland, udover at mine forældre lige skal vænne sig til, at jeg er væk hele ugen, siger Fraulo og fortæller yderligere:

– Det var meget underligt ikke at skulle bo hos sine forældre hele ugen, som man har været vant til hele sin barndom. Det har også fyldt meget hos mine forældre. De synes det er meget tidligt at flytte væk og skulle bo hos en anden familie hele ugen. Men de har bakket mig meget op i den beslutning, jeg tog om at flytte og bo hos en værtsfamilie.

Nu har han så været FCM-spiller i et halvt år, og han har været med til at vinde U14-puljen ved ikke blot at score mål i holdets sejre, men også levere flotte præstationer på midtbanen, som flere gange gennem sæsonen er blevet rost af U14-trænerne.

– Jeg har spillet en god sæson, men der er stadig en masse ting, som jeg kunne have gjort bedre. I sæsonen skulle jeg have scoret nogle flere mål, og mit niveau skal være lidt mere stabilt, så jeg ikke kommer til at spille nogle rigtig dårlige kampe.

Men selvom Fraulo selv kan se nogle af de problemer, der er i hans spil, leverede han og holdet en flot efterårssæson. Her sikrede de sig nemlig førstepladsen i puljen i den allersidste kamp mod FS Holstebro.

– Efter kampen var jeg meget glad, fordi jeg følte, vi havde spillet en rigtig god sæson, og så var det mega dejligt at blive belønnet med at vinde vores pulje.

Ud over at være glad for kampens resultat, er han også ganske tilfreds med den udvikling som holdet har haft gennem efterårssæsonen.

– I starten af turneringen spillede vi som hold ikke særlig godt. Men efter som vi kom ind i sæsonen, begyndte vi at spille rigtig godt sammen og vandt også mange kampe rigtig stort, forklarer midtbanespilleren til dbold.dk.

Nu er der pause frem mod den kommende forårssæson, som starter medio marts. Og her vil Fraulo ikke spilde tiden. Han vil træne på sine færdigheder, så han kan præstere endnu bedre fremover.

– I den næste sæson vil jeg blive mere fysisk stærk og score nogle flere mål.

In this article