SønderjyskE får tidligere ungdomslandtræner som cheftræner

Claus Nørgaard fik kun seks måneder som ungdomslandstræner for U/16 og U/18 landsholdene. Han starter nemlig med øjeblikkelig virkning, som ny superliga-træner i SønderjyskE. Som erstatning for Claus Nørgaard tiltræder Michael ”Mex” Pedersen, med det samme.

DBU’s talentchef Fleming Berg fortæller, at det er med lidt blandede følelser at de giver slip på Nørgaard.

– Det er jo med lidt blandede følelser, at vi giver Claus mulighed for at forfølge sin drøm som Superliga-træner, fortalte han til dbu.dk efter SønderjyskE i dag meddelte, at DBU’s nyansatte U/16 og U/18 ungdomslandstræner som deres nye cheftræner.

Fleming Berg fortsætter:

– Vi er selvfølgelig rigtig ærgerlige over allerede at skulle sige farvel til Claus, der, på trods af at han kun har været en del af vores trænerteam siden i sommer, har vist sig som særdeles kvalificeret og meget vellidt blandt spillerne og den øvrige trænergruppe, sagde talentchefen.

Det er dog ikke kun ærgrelse, han er selvfølgelig også stolt over ham.

– Vi er selvfølgelig stolte over, at andre anerkender de gode trænerkompetencer, vi har i vores landstrænergruppe, og vi har naturligvis fuld forståelse for, at Claus har fået en fantastisk mulighed i et endnu større job. Derfor ønsker vi Claus alt muligt held og lykke, og hvem ved – måske vender Claus tilbage igen på et senere tidspunkt, udtalte han til dbu.dk.

Claus Nørgaard startede som ungdomslandstræner 1. August 2016, på daværende tidspunkt kom han fra en position som assistenttræner for Brøndbys superligahold.

Siden han startede har han haft ansvaret for otte landskampe, og han er endnu ikke gået fra banen med et nederlag.

Den 37-årige træner er selvfølgelig også trist over, at han ikke kan fortsætte sin sejrsstime, men føler at der er store muligheder i det nye job.

– Selvfølgelig er det vemodigt. Jeg har jo følt, at jeg var kommet rigtig godt i gang både på og udenfor banen. Og jeg har været utrolig glad for arbejdet, som både har været spændende og udfordrende, men nogen gange dukker der en mulighed op, som man simpelthen skylder sig selv at forfølge. Der er rigtig mange dygtige trænere i Danmark i dag, og når man bliver udvalgt til et af de største trænerjobs i Danmark, så skal man gå efter det, hvis man har ambitioner i sin trænergerning. Og det har jeg, siger han til DBU’s egen hjemmeside.

Claus havde kontrakt med DBU frem til 2018, men efter en god snak med SønderjyskE har man fundet frem til en god løsning, der gør det muligt for ham at starte med det samme.

In this article