Superunge Esbjerg slog unge Vejle med 4-2

De unge spillere holdt deres eget målshow i mandagens træningskamp mellem Esbjerg og Vejle, der endte 4-2 til vestjyderne.

Der var ungdom i luften, da Superliga-klubben Esbjerg fB mandag tørnede sammen med 1. divisionsklubben Vejle BK hjemme på Gl. Vardevej i Esbjerg.

Da kampen sluttede havde EfB kun én spiller på banen, som ikke var fra klubbens U/17- eller U/19-hold. Grunden til brugen af de mange unge spillere var, at vestjyderne i lørdags var en tur i Schweiz for at møde FC Basel i en træningskamp, og derfor sparede på mange af de bærende kræfter.

Vejle havde også ungdommelige kræfter med i deres trup. I startopstillingen var både Christian Kudsk og Agon Mucolli, mens unge spillere som Jes Broby, Kasper Nøhr, Gleb Lubin, Kasper Christoffersen og Kasper Poulsgaard var med på bænken.

Esbjerg var stærkt spillende i især første halvleg, mens Vejle-træner Andreas Alm flere gange undervejs måtte bide sig selv i tungen. Efter 12 minutter endte Mathias Kristensens stærke gennembrud med at kaste kampens første scoring af sig. Mads Hvilsom brændte på tværafleveringen fra Kristensen, men til gengæld var Martin Egelund skarpt indstillet i anden omgang. Angriberen fra Årgang ’99 kom på måltavlen.

19-årige Christian Kudsk fra Vejle ville det dog anderledes, og bragte nogle minutter senere balance i regnskabet ved at heade sin egen returbold i nettet. Balancen varede dog ikke længe, eftersom Mathias Kristensen tre minutter senere havde succesfuldt bud efter det lange målhjørne.

3-1 til Esbjerg blev det også inden pausen, da Daniel Anyembe i det 35. minut lagde bolden i nettet efter assist fra Anders Dreyer. Lutter scoringer fra spillere under 20 år inden pausen.

Anden halvleg blev præget af mange udskiftninger fra begge hold – heraf spilletid til flere U/17- og U/19-spillere på begge mandskaber.

Den brasilianske angriber Dominic Vinicius tillod sig dog at ødelægge den unge målscoringsfest en smule med sin reducering for Vejle i det 76. minut.

Esbjergs bomber fra U/19 Ligaen, Anders Dreyer, sørgede alligevel trods alt for en komfortabel sejr til vestjyderne, da han kort før lukketid loppede bolden over Vejles målmand på en omstilling til slutresultatet 4-2 til Esbjerg.

In this article