Vejle U/19 fik femteplads ved tysk indendørsstævne

Vejle Boldklubs U/19-mandskab måtte tage til takke med en femteplads, da var med til Fair Play Cup i den nordtyske by Lübeck.

I sidste uge var Vejles U/19-drenge draget til den nordtyske by Lübeck, hvor de skulle deltage i den årlige indendørsturnering Fair Play Cup. Vejlenserne havde vundet turneringen i både 2014 og 2015, så troen på sejr var høj hos de unge Vejle-spillere.

Dog kunne Vejle slet ikke matche de seneste års præstationer, og derfor måtte de rejse hjem med en beskeden femteplads.

Rasmus Ringgaard, der var ansvarlig for holdet ved den tyske turnering, havde flere forklaringer på, hvorfor det ikke gik ligeså godt som i de seneste år.

– Det gik ikke, som vi have håbet og det er der nok flere forklaringer på. Vi var ramt af, at vi havde flere spillere med, som ikke havde prøvet den tyske form for indendørsfodbold før. Man spiller på en håndboldbane, som man gør i Danmark. Men målmanden må tage med hænder og fire markspillere må bevæge sig frit på banen. Dommeren tillader at man går hårdt til hinanden – næsten hårdere end udendørs fodbold – og det skulle vores spillere lige vende sig til. Tempoet er meget højt og fysisk bliver der gået til den. Modtager man bolden fejlvendt, skal man være klar på at der sidder en modstander i ryggen på en med det samme, siger Rasmus Ringgaard til klubbens hjemmeside og fortsætter:

– Vi spillede i kæder, der skiftede hvert andet minut. Så fire spillere giver alt hvad de har defensivt og offensivt i to minutter og så bytter de med en ny kæde. Det er fysisk krævende, men spillerne gav alt hvad de havde og vi blev bedre til spillet som turneringen skred frem. Spillet er meget lagt an på omstillinger og det skal man være klar på, siger han.

Vejle lagde ud med at møde lokale VfB Lübeck – et hold, der havde slået i finalen i både 2015 og 2016.

– Vi bliver fanget i den kamp, og er hurtigt bagud 0-2. Vi får ro på kampen og fører også 3-2, men giver to omstillinger væk og taber 3-4. Senere slår vi JFV Hanse Lübeck. Den afgørende puljekamp står mod Niendorfer TSV, som vi ikke må tabe til. Hvis det ender uafgjort skal vi i straffe, men vi satser til sidst ved stillingen 1-1 og taber 2-1, selvom vi på et mål af Jeppe Mogensen i lang tid er foran 1-0. Vi vinder de sidste to kampe i turneringen og bliver vindere af B slutspillet. Samlet giver det en 5. plads, siger Rasmus Ringgaard.

Vejles topscorer blev stortalentet Arbnor Mucolli med fem mål, mens Jesper Sørensen scorede tre mål.

OB var også med til turneringen og måtte se sig slået i semifinalen af netop Niendorfer TSV, som også senere vandt finalen over VfB Lübeck. OB’s Julis Eskesen blev kåret til turneringens bedste spiller.

In this article