AaB-talenter fortæller om at være en del af førsteholdet

De seks AaB-talenter, Sebastian Grønning, Morten Rokkedal, Joakim Mæhle, Rasmus Thellufsen, Bardhec Bytyqi og Magnus Christensen, blev i sommers rykket op i førsteholdstruppen. Her fortæller de om, hvordan det har været.

I sommers rykkede Sebastian Grønning, Morten Rokkedal, Joakim Mæhle, Rasmus Thellufsen, Bardhec Bytyqi og Magnus Christensen alle op i AaBs førsteholdstrup fra U/19-holdet. Det har været en kæmpe omvæltning for alle seks, og de har især kunnet mærke det på træningsbanen, hvor intensiteten er noget større.

– Vi startede alle sammen længst nede i hierarkiet. Mine forventninger var jo bare, at man derfra skulle arbejde ud fra det udgangspunkt, og så gøre det bedste man kunne, og så vente på at man fik sin chance, udtaler Sebastian Grønning til AaB TV.

– Der er en klar tilvænningsperiode. Man skal vænne sig til tempoet, nye holdkammerater og så videre. Men det har været en god lærerig tid indtil videre, fortæller Morten Rokkedal.

Rasmus Thellufsen var rigtig glad for at få sin debut:

– Det var meget specielt, for jeg nåede ikke rigtig at få varmet op, fordi Risgård havde en skade, så det var 2-3 minutter op og ned ad sidelinjen, og så var det ellers med at komme ind. Men en utrolig fed oplevelse. Det var det fedeste, jeg nogensinde har prøvet. Det glemmer jeg selvfølgelig aldrig.

Joakim Mæhle havde det lidt på samme måde omkring sin debut:

– Det er noget, man altid har drømt om. Jeg har været ungdomsspiller herude siden U/13, og jeg har altid set op til Superliga-spillerne. At komme til at spille for det hold her er helt fantastisk!

Bardhec Bytyqi er meget imponeret over træningsniveauet, som er meget anderledes fra U/19.

– Det er helt klart træningsintensiteten, som er den største forskel. Man skal lige være noget hurtigere. Da man kom op, skulle man lige vænne sig til tempoet, og der blev gået noget hårdere til den. Træningsmængden er det samme, men intensiteten er forskellen.

Magnus Christensen har spillet meget i efteråret, og det er han glad for!

– Jamen jeg er jo glad for, at jeg forholdsvis hurtigt har kunnet komme til noget spilletid og nogle fulde kampe, og så håber jeg selvfølgelig på at kunne lægge endnu mere på i de kommende kampe. Det kommer af hårdt arbejde på træningsbanen.

De seks unge spillere har sammenlagt spillet 1732 minutter indtil videre i denne Superliga-sæson. Og mon ikke der er en del mere i vente.

In this article