AGF forlænger med U/15-anfører

Emil Agerbæk – anfører for AGF U/15 – er den første spiller fra klubbens årgang, som har sat sin signatur på en ungdomskontrakt.

Emil Agerbæk, der fylder 15 år på lørdag, kom til AGF fra klubbens samarbejdsklub ASA tilbage i 2013. Han gjorde hurtigt opmærksom på sine spillemæssige kvaliteter, hvilket nu er blevet belønnet med en treårig ungdomskontrakt, som træder i kraft til sommer.

– Emil er en del af vores gode ESAA-samarbejde, hvor han går på Rundhøjskolen – og allerede fra 7. klasse har han haft morgentræninger på sit program. Og det er tydeligt, at jo mere du træner med kvalitet, desto dygtigere bliver du. Emil har så derudover nogle forudsætninger, der gør, at han er kommet dertil, hvor han er nu, siger klubbens talentchef Anders Madsen, der dog understreger, at den unge midtstopper stadigvæk har et stort arbejde foran sig.

– Vi skal hjælpe Emil med at oparbejde de kompetencer, der kræves som midtstopper. Det er blandt andet at kunne kommunikere tydeligt, at kunne fylde banen, at kunne forsvare fremad og i felt og at kunne være konstruktiv i det opbyggende spil. Så der venter ham fortsat masser af benhårdt arbejde, men han har en villighed til at lære, som vil understøtte hans udvikling fremadrettet, lyd det fra talentchef Anders Madsen til klubbens officielle hjemmeside.

Emil Agerbæk er naturligvis stolt over forlængelsen.

– Det er super fedt. Det er noget af det, man som ung arbejder henimod, og det er et mål, jeg har haft, udtaler den unge forsvarsspiller, der i sin tid i AGF har nydt godt af den opbakning, han har fået fra sin nærmeste familie og klubbens trænere.

– Min mor og far har støttet mig meget, og så har Hans Paarup (U14-træner, red.) betyder meget for mig og lært mig meget – især omkring min kommunikation og min tilstedeværelse på banen. Også min nuværende træner Fatah har udviklet mig meget både teknisk og taktisk og gjort mig bevidst om de mål, jeg skal kæmpe for at opnå, afslutter Agerbæk til klubbens officielle hjemmeside.

Den unge stopper drømmer på kort sigt om at komme på det danske U/16-landshold, mens han på længere sigt naturligvis drømmer om at blive en del af traditionsklubbens superligatrup.

In this article