Brøndby-talenter på lærerig tur til Wolfsburg

I sidste weekend tog Brøndbys U/17- og U/19-drenge til Wolfsburg, for at prøve kræfter med livet som professionel fodboldspiller. Det endte med en pointdeling og et nederlag til de unge drenge, hvilket de nu kan tage hjem til Vestegnen og lære af.

Formålet med turen til Wolfsburg, var at give de unge Masterclass-spillere en opfattelse af, hvordan livet som professionel fodboldspiller er, hvor man skal ud og jagte resultater i Europa. Wolfsburgs U/17-hold var fysisk stærkere end Brøndbys, men det skræmte ikke de unge Masterclass-spillere. Det var en kamp i meget højt tempo, hvor det bølgede frem og tilbage. dog ærgrede det Brøndbys U/17-træner Frank Hjortebjerg, at man kom bagud efter en standardsituation. Brøndby var dog ikke helt fortabte, da Andreas Pyndt udlignede 1-1 lidt før pausen.

Wolfsburg fik i anden halvleg et lidt tyndt straffespark, og hvis man spørger Frank Hjortebjerg, så mener han at et udehold ikke havde fået et sådan lignede straffespark. Dette straffespark udnyttede tyskerne, og så skulle Brøndby-drengene op og jage en udligning med et kvarter tilbage af kampen. Mikkel Eslund udlignede til 2-2, hvilket også blev kampens slutresultat.

Brøndbys Lucas Steen spillede første halvleg for U/17, og så var han også med i en halvleg for U/19-holdet. Lucas Steen udtaler følgende til Brøndbys hjemmeside omkring de to kampe:

– Det gik over forventning, for jeg havde forventet, at der var større forskel på dansk og europæisk niveau. Jeg synes, vi kontrollerer kampen med U17 i mange perioder i stedet for at løbe efter bolden, siger venstrebacken, der ikke kun skulle skifte fra U17 til U19 i kampene. Han skulle også omstille sig fra kunstgræs til almindelig græs.

U/19-holdets træner Auri Skarbalius var lidt skuffet over sit Brøndby-mandskab, som egentlig skabte chancerne til flere mål, men de formåede ikke at score det udlignende mål. Da de ikke fik dette mål tabte man derfor 2-1 til et fysisk stærkt Wolfsburg-hold som ellers fik tre friløbere imod sig, men til tyskernes held fik Brøndby ikke udlignet.

– Turen og måden at forberede sig til kampen er med til at gøre spillerne klar til det, der venter i seniortiden og for dem, der måske går hele vejen og bliver professionelle, fortæller Auri Skarbalius.

I Brøndby-lejren arbejdes der nu i, at man kan få Wolfsburg til Danmark, for at få spillet “returkampe” mod en solid og stærk tysk modstander.

In this article