DBU vil belønne klubberne for at bruge danske talenter

DBU vil gerne have, at flere danske talenter får chancen i Superligaen, og overvejer derfor at belønne brugen af unge spillere.

En arbejdsgruppe stiftet af DBU og Superligaklubberne ønsker, at flere unge danskere får mere spilletid i landet bedste liga, i stedet for den nuværende situation, hvor rigtig mange udenlandske spillere tager pladserne fra de danske talenter.

Derfor overvejer DBU nu at indføre metoder, der skal reducere antallet af udlændinge i Superligaen, for at gøre plads til de danske talenter – et såkaldt ‘pisk eller gulerod’-koncept.

– Vi er nødt til at gøre noget. Som det er nu, ser vi stadig flere middelmådige udlændinge komme til Superligaen og tage pladser på bekostning af vores egne talenter. Det er en uheldig udvikling for dansk fodbold. Derfor må vi også se på, om pisk og gulerod måske kan ændre på det«, siger DBU’s talentchef, Flemming Berg til Politiken.

Arbejdsgruppen overvejer, om man skal stille eventuelle krav om antallet af spillere fra egen avl i de 18 udtagne spillere til kamp, mens man også overvejer, om klubberne skal belønnes med en større bid af TV-pengene i tilfælde af, at klubberne sender danske talenter på banen.

I 2016 kokluderede det belgiske firma Double Pass, hyret af klubberne, at de danske klubber er nogle af de bedste i Europa til at hive akademispillere op i førsteholdstruppen. Dog er de danske klubber også nogle af de dårligste, til at give de unge spillere spilletid.

In this article