DBU satser millioner på talentarbejde

Fremadrettet skal DBU’s C-trænerlicens være endnu bedre

I slutningen af december måned lancerede Dansk Boldspils Union en ny national strategi, som i løbet af de næste tre år skal gøre talentarbejdet i Danmark endnu bedre. Tirsdag kom så et af de første konkrete initiativer, som skal gøre de unge danske fodboldspillere på U/10- til U/12-niveau endnu bedre.
DBU kalder projektet ”en millionsatsning, som skal være med til at skabe endnu dygtigere børnetrænere og -spillere”.

Formålet med satsningen er at skabe en større sammenhæng i dansk fodbold og talentudvikling, som skal sikre bedre rammer for udvikling blandt de allerbedste elitespillere såvel som på breddeniveau.

Som en del af initiativet har DBU ansat to garvede talentudviklere i Claus Frank med fortid i Lyngby Boldklub og Lasse Christensen, som i mange år har arbejdet med talentudvikling i både FC Midtjylland og Vejle Boldklub. De skal være med til at forbedre den danske C-trænerlicens, som er en træneruddannelse målrettet danske børne- og ungdomstrænere.

Træneruddannelsen skal være med til at sætte nogle fælles mål og forudsætninger for et endnu bedre talentarbejde lyder det fra DBUs talentudviklingschef:

– Det er vigtigt, at vi i samarbejde får sat overliggeren i den rette højde. Dermed sikrer vi en sammenhæng imellem allerede eksisterende initiativer i talent-og spillerudviklingen kombineret med nye målrettede investeringer i at skabe de rette rammer og redskaber derude, hvor de gør størst gavn – I vores klubber og hos vores spillere og trænere, siger Flemming Bjerg til dbu.dk

De to hovedpersoner, som skal udvikle den C-licensen ser frem til allerede om få år, at kunne se en markant fremgang i dansk talentudvikling- og fastholdelse:

– Jeg tror, at vi med denne investering vil se en afgørende forskel om blot få år i dansk fodbold og en rigtig stor effekt ude blandt vores fodboldspillende børne- og ungdomsspillere. I talentoptimerings-projektet får vi en stor mulighed for at ramme både vores spillere og trænere med endnu bedre tilbud om uddannelse og udvikling, end vi har i dag, siger Claus Frank til dbu.dk og suppleres af sin kommende kollega, Lasse Christensen:

– Det er et stort interesseområde for mig at arbejde med disse årgange, og noget jeg allerede beskæftigede mig med både teoretisk og praktisk i de klubber, jeg har været i. Det afgørende er at sikre en bæredygtig talentoptimering, samtidig med at vi naturligvis fastholder respekten for arbejdet ude breddeklubberne. Især Tyskland har været dygtige, og det kan, og skal vi selvfølgelig lade os inspirere af i det arbejde, der venter.

Allerede i dag, onsdag, har Christensen og Frank haft første arbejdsdag på DBUs kontorgange. Der er heller ikke meget tid, til at hvile på laurbærrene, da uddannelsen til den nye C-licens forventes klar senest den 1. januar 2018.

In this article