FCM U/19’s europæiske eventyr sluttede efter drama

Foto: D' BOLD
Foto: D’ BOLD

Tirsdag eftermiddag skulle FC Midtjyllands talentfulde U/19-mandskab forsøge at spille sig videre til ottendedelsfinalen i UEFA Youth League og her måtte der endnu engang straffesparkskonkurrence til for at afgøre kampen.

Danskerne som var på hjemmebane kom flyvende ud af starthullerne, og allerede efter to minutter havde danskerne bolden i nettet. Desværre for midtjyderne stod dommeren på det rette sted og havde hurtigt fløjten i munden, og der blev korrekt dømt offside.

Blot få minutter efter danskernes annullerede mål, var det gæsternes tur til at få en gigantisk mulighed for at bringe sig foran. Desværre for portugiserne manglede skarpheden inde foran mål.

Efter et kvarter var portugiserne atter tæt på at bringe sig foran, da gæsternes Goncalves hamrede bolden på indersiden af stolpen til stor ærgrelse for de rødklædte gæster. Danskerne slap altså med skrækken i denne omgang.

Resten af første halvleg bølgede kampen frem og tilbage. Kampen blev præget af at være en fysisk omgang inde på grønsværen, og ingen af holdene formåede at sætte modstanderen under pres sådan for alvor.

Kort før pausen skete der så det, som ikke måtte ske for de midtjyske ulve. Diego Goncalves var endnu engang på spil og trykkede af fra distancen, og denne gang havde den portugisiske midtbanespiller mere held, og så kunne han bringe gæsterne fra Benfica i front med 1-0.

Efter pausen forsøgte danskerne at sætte spillet, men det var lidt som om, at den sidste skarpe og afgørende aflevering manglede. Tættest på en udligning kom efter et hjørnespark, hvor Victor Torp steg til vejrs, men hovedstødet sad lige på Benfica-keeperen.

Gæsterne fra Benfica bed fra sig indimellem i anden halvleg, men det var mest på kontrastød, at portugiserne blev farlige. Desværre var danskerne dog ikke for alvor tæt på at udligne og dermed skabe balance i regnskabet.

Med lidt under ti minutter igen fik FC Midtjylland så en livline i kampen, da gæsternes Florentino modtog sit andet gule kort i kampen. Det efterfølgende frispark omsatte Victor Torp på flotteste vis, og så var danskerne med i kampen igen. 1-1 og så måtte midtjyderne nok engang ud i en skæbnesvanger straffesparkskonkurrence.

I straffesparkskonkurrencen havde begge mandskaber brændt et enkelt forsøg hver, og så måtte der knald eller fald til for at afgøre de to holds videre skæbne i turneringen. Her brændte Rasmus Nicolajsen desværre, og dermed er danskerne ude af UEFA Youth League efter et sandt drama på Heden.

In this article