Bekræftet: UEFA lancerer ny klubturnering

Foto: shutterstock.com

Søndag kunne UEFA meddele, at forbundets eksekutivkomité har besluttet sig for at skabe en ny, europæisk klubturnering, foruden Champions League og Europa League.

Champions League og Europa League er de europæiske klubturneringer, som trækker masser af interesse fra både fans og sponsorere.

Men nu har UEFA besluttet sig for at skabe endnu en klubturnering, som bliver en slags lillebror til de to andre.

Den vil blive skabt i sæsonen 2021/2022 og løbe indtil 2024.

UEFA’s eksekutiv komité har stemt for at etablere turneringen, og hovedårsagen skulle angiveligt være, at man ønsker at øge antallet af klubber i UEFA-turneringer, så man nu går fra 64 op til 96 hold, hvilket vil sige 32 hold fordelt i hver af de tre turneringer.

Navnet til den nye turnering er endnu ikke på plads, men den vil komme til at fungere med samme format som de to andre.

Dermed vil turneringen også indeholde otte grupper med fire hold i hver, mens kampene bliver afviklet torsdag, ligesom Europa League.

Andenpladsen i grupperne er dog ikke automatisk sikret videre deltagelse til knockout-fasen, fordi inden ottendelsfinalerne, vil andenplads-holdene i den nye turnering blive krydset med tredjeplads-holdene fra Europa League-gruppespillet.

Det vil også gøre sig gældende for Champions League og Europa League, hvor tredje- og andenpladser mødes for at afgøre, hvem der skal gå videre til knockout-fasen i Europa League.

Vinderen af den nye UEFA-turnering vil blive tildelt en plads i Europa League i den efterfølgende sæson.

Samtidig betyder det, at 34 fodboldforbund vil få et hold i en europæisk turnering modsat 26 hidtil.

Det forventes, at turneringens navn samt koefficientsystem vil være klar i løbet af 2019.

In this article