Zlatan Ibrahimovic’s MLS-eventyr

Foto: Shutterstock

Nu er fodboldsæsonen gået på hæld til stor skuffelse for de mange fodboldfans, der hungrer efter fodbold i sommeren. Men det er heldigvis ikke alle steder de holder sommerpause.

Kigger vi over på den anden side af Atlanten, er der nemlig fuld gang i kampprogrammet i Major League Soccer hele sommeren igennem.

MLS sæsonen løber fra marts til december måned, hvilket betyder at der ikke er nogen sommerpause i den amerikanske liga. Det har været en ret så underholdende sæson indtil videre, hvor Zlatan har fortsat hans jagt på rekorder for LA Galaxy, som han har spillet for siden marts sidste år.

I december sidste år forlængede Zlatan i øvrigt med LA Galaxy med endnu et år, og i den forbindelse blev han gjort til den bedst lønnede spiller i MLS’s historie nogensinde. Ifølge oplysninger kommer han til at tjene 7,2 millioner dollar svarende til omkring 47 millioner danske kroner på hans etårige kontrakt. Det placerer ham netop over Kaka, der tjene 7,16 millioner dollar svarende til lidt mere end 46 millioner kroner om året, da han i 2014-2017 spillede for Orlando City. Med kontraktforlængelsen femdoblede Ibra hans løn. Det betød dog også, at klubben ikke længere havde råd til at beholde Giovani dos Santos, der blev afskediget før sæsonstarten.

Før sæsonen startede i år udtalte Zlatan at han havde tænkt sig at slå alle rekorder i MLS i denne sæson. I hans første sæson i USA scorede han 22 mål og lavede 10 assist i 27 kampe, hvilket medvirkede til at han blev kåret til årets nye spiller i MLS.

Den store svensker plejer at holde hvad han lover, og han har således heller ikke skuffet i denne sæson indtil videre, hvor han allerede har hentet flere rekorder. I starten af maj måned kunne han således fejre, at han blev den bedste debuterende spiller i turneringens historie efter 35 kampe målt på mål og assist.

I Zlatans 35 første kampe formåede han at score eller lægge op til mål hele 43 gange, hvilket er rekord. Så hvis du syntes at du mangler noget fodbold i sommeren, kan du sætte dig og følge svenskeren i MLS-kampene som Betfair i øvrigt tilbyder live betting på.

Det har været en utrolig spændende sæson indtil videre, hvor La Galaxy kæmper hårdt med Los Angeles FC om førstepladsen i Western Conference, hvor også Seattle Sounders og Houston Dynamo viser gode takter.

I Eastern Conference er Wayne Rooneys DC United holdet der skal slås denne sæson, men ligaen er dog lidt mere åben i den østlige del, hvor både Atlanta United, Philadelphia Union og Montreal Impact blander sig i topstriden.

MLS har de senere år formået at trække mange af de store navne til, og det er også dem vi ser konkurrere på topscorerlisten i denne sæson, hvor Carlos Vela, Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney og Nani kæmper en indædt kamp om at ligge øverst, når sæsonen er forbi.

Det tvivlsomme fokus på defensiven i ligaen, gør også at fodboldkampene ofte er meget åbne og underholdende, hvor der kommer mange chancer til angriberne, hvilket disse erfarne angribere nyder godt af.

In this article