Danske fodboldtalenter du skal holde øje med

Foto: Shutterstock

Dansk fodbold vrimler med talenter, men hvem er egentlig de unge og talentfulde danskere, som fodboldverdenen taler om i øjeblikket og hvem har potentiale til at blive virkelig store?

Hvert år udråber forskellige dele af fodboldverdenen de spillere, som man mener bliver de næste Messi’er og Ronaldo’er.

Nogle lever op til talentværdigheden og bliver solgt til topklubber for uhyrlige summer, mens andre bukker under for presset, havner i de forkerte klubber eller af andre grunde bare aldrig formår at få mest muligt ud af deres talent.

Der er også spillere som Brian Laudrup, der valgte at udleve sine evner i mindre prestigefyldte klubber, fordi han prioriterede andre ting end fodbold og penge. Men lige meget med hvordan tingene ender så er der her et bud på hvilke talenter du skal holde øje med lige nu og hvorfor.

Kantspilleren Jacob Bruun Larsen, Dortmund

Kantspilleren Jacob Bruun Larsen er trods sine blot 21 år allerede en rutineret spiller med 24 kampe for Dortmund i sæsonen og 2018/19 og sin debut på seniorlandsholdet mod Kosovo i 2019. Han blev kåret til Årets Talent ved Dansk Fodbold Award i 2018 foran Victor Nelsson, Jacob Rasmussen og Anders Dreyer. Larsen blev desuden omtalt i det prestigefyldt fodboldmagasin Kicker inden U21-EM i juli måned i Italien.

Her havde man sammensat en liste over spillere, der var værd at holde øje med, og denne liste optrådte danskeren på. Jacob Bruun Larsen har scoret 10 mål samlet for Dortmund i Champions League, Bundesligaen and turneringer samt fire mål for det danske U21-landshold. Nogle af de ting, som gør Jacob Bruun Larsens talent så stort, er hans mangfoldighed som både en fysisk og teknisk stærk spiller med en god målnæse.

Midtbanespilleren Philip Billing, AFC Bournemouth

Den 23-årige midtbanespiller Philip Billing er et andet dansk talent, som det er værd at holde øje med. Han kom til engelsk fodbold allerede i 2013, hvor han skrev kontrakt med andendivisionsklubben Huddersfield Town blot 16 år gammel. I 2017/18 var han med til at sikre klubben oprykning til bedste række med hvem han spillede 24 kampe og to mål. Allerede i sommeren 2019 rykkede klubben tilbage til næstbedste række, og Philip Billing mente, at det var på tide at komme videre.

Det blev til en kontrakt med Premier League-klubben AFC Bournemouth, som med sport betting odds på 2001.0 måske ikke er bookmakernes favorit til at vinde Premier League, men efter 10 kampe ligger klubben dog i den øverste halvdel af tabellen. I løbet af sit ophold hos Huddersfield blev det unge talent hædret med priser som både Bedste Unge Spiller og Sæsonens Bedste mål i både 2015/16 og 2016/17.

 

View this post on Instagram

 

🙌 VITTORIA 🙌 #WeAreOne

A post shared by Bologna Fc 1909 (@officialbolognafc) on

Angriberen Andreas Skov Olsen, Bologna

Andreas Skov Olsen er endnu et talent på listen, som man skal holde øje med fremover. Angriberen, som blev solgt fra FC Nordsjælland til Bologna har tilmeldt været på listen over de 80 nominerede til den prestigefyldte Golden Boy-pris, som uddeles af europæiske sportsjournalister hvert år.

Andreas Skov Olsen er en både fysisk og teknisk stærk angriber, der på to år og i 41 kampe nåede at score 22 mål for FC Nordsjælland.

På trods af Danmarks størrelse har vi en god fodboldkultur, og derfor vil man stadigt blive ved med at opleve relativt mange talenter blive solgt til udenlandske klubber både nu og i fremtiden. Så forhåbentligt bliver der ved med at være en masse danske talenter, at holde øje med.

In this article