FCM er klar til CL-gruppespillet

Foto: Shutterstock
FC Midtjylland skrev historie onsdag aften, da de besejrede Slavia Prag med 4-1 samlet. De er i bowlen, når der trækkes lod torsdag eftermiddag.

FC Midtjylland fik en frygtelig start på kampen mod returopgøret mod Slavia Prag. Prag-mandskabet kom foran efter bare tre minutters spil.

0-1-føringen til Slavia Prag holdt resten af første halvleg, på trods af, at gæsterne havde mange gode muligheder for at øge føringen.

I anden halvleg blev Anders Dreyer skiftet ind i stedet for Pione Sisto i det 58. minut, og det skulle vise sig at blive en god indskiftning af cheftræner Brian Priske.

I det 65. minut kunne Kaba udligne, da han steg højt til vejrs efter et flot indlæg af Mabil.

Efter 84 minutters spil fik en Slavia Prag-spiller clearet på alternativ vis. Så dårligt at bolden endte tilbage i eget felt i en ordentlig ballonbold, som endte med at ramme en medspiller på armen.

Det betød, at dommer Skomina pegede prompte på pletten. FCM fik straffespark, som Kaba skulle tage. Desværre for FCM så brændte han, men få sekunder efter fik FCM omspark, eftersom at Slavia Prags keeper havde forladt stregen for tidligt.

Den rutinerede FC Midtjylland-forsvarer Scholz valgte at sparke omsparket, og det viste sig at være en god beslutning. Han scorede til 2-1, og så var Champions League-billetten i hænderne på ulvene.

Fire minutter senere kunne Onyeka udbyggede FCM’s føring til 3-1 på et flot oplæg af indskiftede Anders Dreyer.

I det 91. minut ville Dreyer også på måltavlen. Først afsluttede han med venstreben, som ramte overliggeren, hvorefter han igen modtog bolden og denne gang afsluttede med højrebenet, hvor han bragede bolden ind til 4-1.

Det blev samtidig kampens slutresultat, og dermed er FCM klar til Champions League-gruppespillet for første gang i klubbens historie.

Lodtrækningen til Champions League-gruppespillet finder sted torsdag eftermiddag.

In this article