FCK mødes med PSV i Conference League

FC København skal op imod hollandske PSV Eindhoven i Conference League. Det står klart efter fredagens lodtrækning til Europa League-lillebrorturneringen.

I efteråret vandt FC København sin gruppe i Conference League, og det betød, at de var at finde i dagens bowle til lodtrækningen til ottendedelsfinalerne i turneringen.

Favoritter til at vinde Conference League

Et hurtigt kig på favoritterne til at vinde Conference League viser, at engelske Leicester City med danske Kasper Schmeichel på målet er favoritter til at vinde turneringen.

Uanset om du vælger at oddse direkte på en vinder af turneringen eller fokuserer på at spille på specials, såsom Asian handicap i løbet af de interne møder frem mod finalen, så er kampene højst sandsynligt garant for spændende opgør.

Efter Leicester City som den absolutte favorit blandt bookmakerne, følger franske Marseille, som bookmakerne placerer på andenpladsen til turneringen.

AS Roma, PSV Eindhoven og Stade Rennes er de næste tre klubber, der er at finde i top-5 i den nævnte rækkefølge.

Eftersom at turneringen er helt ny, så har ingen hold tidligere vundet turneringen. Vinderen af turneringen er sikret en direkte billet til Europa League i næste sæson.

FCK tørner sammen med PSV i ottendedelsfinalerne

FC København kunne til dagens lodtrækning enten ende med at krydse klinger med Bodø/Glimt, Leicester, Marseille, PAOK, Partizan, PSV Eindhoven, Slavia Prag eller Vitesse.

Og her var det altså hollandske PSV Eindhoven, der blev trukket op af bowlen.

PSV var ikke den letteste modstander blandt de mulige, og hollænderne har da også en god historik mod danske hold. Senest fik FC Midtjylland en hård behandling, da de blev slået med 4-0 samlet til Champions League-kvalifikationen i sommer.

PSV Eindhoven ligger tilmed godt med i den bedste hollandske række, Æresdivisionen, hvor ligger på andenpladsen i øjeblikket med fem point op til Ajax Amsterdam på førstepladsen.

FCK og PSV mødes for 3. og 4. gang

FC København og PSV Eindhoven har mødt hinanden to gange tidligere. Dermed bliver de to ottendedelsfinale deres tredje og fjerde møde i historien.

Senest de to mandskaber tørnede sammen var i Europa League-gruppespillet tilbage i 2009. PSV Eindhoven vandt det første opgør hjemme med 1-0, mens returmødet i PARKEN endte 1-1.

PSV Eindhoven endte på førstepladsen i gruppen med 14 point, mens FC København fulgte lige efter på andenpladsen med 10 point. Dermed blev de to holds interne kampe afgørende for, hvem der endte på førstepladsen i Europa League-gruppen på daværende tidspunkt. De to andre hold i gruppen var Sparta Prag og CFR Cluj, der endte med henholdsvis 7 og 3 point.

Hjemme i Eindhoven først

Når holdene denne gang krydser klinger i Conference League-ottendedelsfinalerne, så starter FC København med at gæste PSV Eindhovens stadion Philips Stadium den 10. marts, hvorefter returmødet finder sted en uge senere i FC Københavns hjemmearena, PARKEN.

Begge kampe vises desuden direkte på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Foto: Dejan Obretkovic

In this article