Hvem vinder Superligaen 2022/2023?


Det er mange sæsoner siden, at det har været så åbent, hvem der vinder Superliga-sæsonen. I denne artikel gør vi status efter 14 spillerunder.

Hvis du er interesseret i at oddse på Superligaen, så kan du læse en bet25 anmeldelse, og dermed undersøge om det er den rette bookmaker for dig.

Favoritterne har skuffet

Efter de første 14 spillerunder står det klart, at guldfavoritterne har skuffet på et nærmest historisk niveau.

De færreste mindes, at både FC København og Brøndby IF har ligget i nedrykningsgruppen efter de første 14 kampe i den bedste, danske række.

FC København:

Sidste sæsons mestre, FC København, har blot hentet 18 point i 14 kampe, mens de har lukket hele 20 scoringer ind og blot selv har scoret 21 mål i turneringen hidtil. Det placerer dem på en 8.-plads i ligaen.

Senest har de spillet tre kampe uafgjort, og de skuffende resultater fik også klubbens ledelse til at fyre cheftræner Jess Thorup tidligere på sæsonen.

Han blev erstattet af 34-årige Jacob Neestrup, som hidtil havde været Thorups assistenttræner.

Brøndby IF:

Mestrene fra sæsonen 2020/2021, Brøndby IF, har klaret sig et point dårligere end ærkerivalerne FC København. BIF står noteret for 17 point efter de første 14 spillerunder.

I de seneste to kampe har de spillet uafgjort mod AGF (2-2) og netop FC København (1-1). De indtager tiendepladsen i ligaen netop nu.

Cheftræner Niels Frederiksens fremtid er blevet kraftigt debatteret blandt fans og eksperter. Hans kontrakt udløber til sommer næste år.

FC Midtjylland:

FCM, som senest blev mestre i sæsonen 2019/2020, er det hold af favorittrioen, som har klaret sig bedst uden at imponere.

De indtager 5.-pladsen i øjeblikket med 21 point efter 14 spillerunder, altså tre point mere end FCK. FCM har en målscore på 23-20, og de har senest spillet uafgjort mod FCK (1-1). Før dette vandt de to kampe i træk mod AC Horsens (2-1) og AGF (0-1).

I juli måned fyrede de cheftræner Bo Henriksen, som blev erstattet med Albert Capellas.

Den øjeblikkelige top-3

1. FC Nordsjælland

Det talentfulde FC Nordsjælland-mandskab indtager førstepladsen i Superligaen. De har hentet 28 point efter 14 kampe. De har vundet otte kampe, spillet fire uafgjort og kun tabt to kampe. De har en målscore på 22-12. Senest vandt de 2-0 ude mod toprivalerne Randers FC.

2. Viborg FF

Viborg FF følger lige i hælene bare tre point efter FC Nordsjælland. De har 25 point efter de første 14 spillerunder. De er hentet gennem syv sejre, fire uafgjorte kampe samt tre nederlag. Målscoren lyder på 20-14. Senest vandt de 3-1 over bundholdet AaB på udebane.

3. Randers FC

Randers FC finder man i øjeblikket på tredjepladsen, og deres placering er blevet skabt på baggrund af seks sejre, fem uafgjorte resultater samt tre nederlag. Det bringer dem op på 23 point og en målscore på 22-19. Senest led de et 2-0-nederlag hjemme mod førerholdet FC Nordsjælland.

Konklusionen

Det bliver interessant at se, hvorvidt de tre guldfavoritter inden sæsonen, FC København, FC Midtjylland samt Brøndby IF kan indlede deres respektive sejrsstimer og komme hurtigt op i toppen af tabellen.

Der er ingen tvivl om at januars transfervindue også bliver afgørende, men inden da har de altså en række spillerunder, som skal afvikles inden VM-slutrunden i Qatar og juleferien.

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

In this article