Talenttid – U/19 Ligaen: Optakt til sæson 15/16, del 2

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

Det er slut med 96’ere i U/19 Ligaen. Sådan da, i hvert fald. Hver kamp må der bruges to U/20-spillere, og dermed må der godt gives spilletid til diverse, men ikke desto mindre er det 97’erne og ikke mindst de nytilkomne 98’erne der skal sætte deres præg på ligaen. Specielt de førstnævnte skal tilspille sig en kontrakt hos moderklubberne. Det er det sidste år som ungdomsspillere, og dermed den sidste chance for at vise, at de er værd at satse på.

D’ BOLD gennemgår her, hold for hold, alle ligaens U/19-hold i en stor og komplet optakt til den kommende U/19 Liga-sæson.

OBS: Dette er en fortsættelse fra del 1 – læs del 1 her:

Lyngby

Sidste sæsons placering: 12
Første tre kampe: OB (U), FC København (H), Randers Freja (U)
Træner: Thomas Lollike

Klubben er godt nok kendt for at producere dygtige talenter, men det var altså ikke i U/19-regi, at de præsterede i sidste sæson. Lyngby sluttede nemlig som rækkens dårligste hold, og det er noget der kan ventes at der bliver rettet op på i den kommende sæson. For selvom klubbens ældste ungdomsmandskab må sige farvel til blandt andre Gustav Therkildsen, der i sidste sæson scorede fem ud af holdets 20 mål i sæsonen, og som nu er blevet forfremmet til seniortruppen, så er der rykket en ny spændende gruppe op på holdet. Og det er nogle, vi godt kan forvente os mere af. Lyngby U/17 sluttede nemlig som U/17-ligaens nummer seks ud af 14, og har flere fra årgang 98, som er inde omkring U/18-landsholdet. Kan holdet undgå de store udskiftninger, som der prægede holdet i sidste sæson, bør de klare sig bedre denne sæson.

Hold øje med: Adnan Curovic, Oliver Kjærgaard, Sebastian Lau
Bud på placering: 9

OB

Sidste sæsons placering: 10
Første tre kampe: Lyngby (H), Randers Freja (U), AaB (H)
Træner: Tommy Hermansen

Klubben fra Ådalen er nok det hold, som har størst råderum i forhold til at hente spillere fra nærområdet. Ikke mange konkurrenter findes der i hvert fald på Fyn, og derfor er det nemmest at tage til OB, i stedet for at skulle krydse et af bælterne for at spille fodbold i en anden klub. Derfor var det også en skuffende sidste sæson, men med en ny seniortræner i Kent Nielsen kan det blive anderledes, da han i den grad har vist i AaB, hvad han dur til med unge spillere – så måske hans idéer smitter af. Det kunne der i hvert fald godt blive brug for – både på U/19, men i den grad også i U/17. For der er i virkeligheden ikke udsigter til de store forbedringer i denne sæson, hvis han ikke kommer med nye tankegange. Også U/17-holdet skuffede nemlig med en 13. plads i deres liga, og dermed kommer de oprykkede spillere heller ikke med succesoplevelser. Kollektivet skal derfor styrkes, hvis OB skal have gang i ungdomsholdene. Der er dog udsigt til lidt optimisme. For nyligt vandt U/19-holdet nemlig Heemskerk Cup. En ungdomsturnering spillet i Holland, hvor hold som QPR, Club Brügge og NEC Nijmegen også deltog. OB har været en skygge af selv i de seneste år, og der skal andre boller på suppen, hvis drengene fra Ådalen skal spille med om topplaceringerne.

Hold øje med: Hasan Kurucay, Jonas Hansen og Kristian Weber.
Bud på placering: 7

Randers Freja

Sidste sæsons placering: 4
Første tre kampe: AGF (U), OB (H), Lyngby (H)
Træner: Rasmus Bertelsen

Om Randers Freja kan opretholde sidste sæsons imponerende præstationer skal blive spændende at se. De overraskede mange med deres fjerdeplads, som var en væsentlig fremgang fra de seneste to niendepladser, som holdet havde tilspillet sig. Et af håbene for denne mission var Emil Riis. Riis var en af U/17-ligaens helt store profiler i sidste sæson, og ham havde U/19-holdet set frem til at få glæde af. Det bliver der dog ikke noget af, da angriberen er blevet solgt til Championship-klubben Derby. Og med det forsvandt klubbens måske største talent. Mikkel Kallesøe er samtidig blevet en fast bestanddel af Randers’ Superliga-trup, og derfor kan det i den grad blive en svær sæson, som Randers går i møde. Kronjyderne har dog over den seneste årrække vist at have et fornuftigt talent-setup, så mon ikke vi igen vil finde hestene i den sjove ende af tabellen, når vi rammer juni måned næste år?

Hold øje med: Behrem Rizvic, Frederik Lauenborg, Kasper Vernersen.
Bud på placering: 5

Silkeborg

Sidste sæsons placering: 8
Første tre kampe: Brøndby (H), Esbjerg (U), Lyngby (U)
Træner: Dennis Pedersen

Dette er i den grad et af de mere spændende hold U19-ligaen i år har at byde på. I denne sæson rykkes 98’erne som sagt op, og det betyder i hvert fald to nye, store profiler på Silkeborg-holdet. Begge har allerede spillet på U/19-holdet, men det er først nu, at de officielt er for gamle til U/17-fodbold, og derfor kan vi glæde os til fast at se målmand Oscar Hedvall og Nicklas Røjkjær på U/19-banerne. Sidste sæson var de med til at sikre midtjyderne en femteplads i U/17-ligaen, og det kunne man specielt takke førnævnte Røjkjær for. Han kommer lige så til at præge U/19 Ligaen med mål til sidste sæsons tredjedårligste hold foran kassen. Røjkjær er indehaver af en utrolig fart og fin teknik, der nok skal gøre ham til en af ligaens helt store profiler. Og det får Silkeborg brug for, selvom de havde en udmærket sæson i fjor. De var knap så gode offensivt, men defensivt var de solide og lukkede kun 35 mål ind i 22 kampe. Et svækkelse vil dog være savnet af Kasper Dolberg, som fortsat ville have alderen til U/19-bold. Ungdomslandsholdsspilleren, der i sidste sæson også fik Superliga-debut er nemlig henover sommeren skiftet til Ajax.

Hold øje med: Oscar Hedvall, Nicklas Røjkjær, Sammy Skytte.
Bud på placering: 10

Vejle

Sidste sæsons placering: 11
Første tre kampe: FC Nordsjælland (H), AGF (U), OB (H)
Træner: Kim Engelstrøm

Sidste sæson var næppe noget at prale af, og ligesom det er med Lyngby er tradtionklubbens talentudvikling heller ikke, hvad den har været. Dog formåede klubben at sikre brødrene Mucolli på nye kontrakter, hvilket højst sandsynligt vil vise sig at være en stor gevinst. Specielt storebror Agon Mucolli, der allerede har fået debut for seniorholdet og for nyligt er blevet udtaget til U/18-landsholdet, ser ud til at komme til at spille en vigtig rolle for U/19-mandskabet denne sæson – hvis altså ikke den 16-årige skal gøre sig for meget på klubbens 1. divisions-mandskab. Generelt har Vejle gode forudsætninger for at få en flot sæson, da flere dygtige 98’ere har taget springet en aldersgruppe op denne sommer. En af dem er Christian Kudsk, som kommer fra klubbens U/17-mandskab. Fløjspilleren er en yderst målfarlig herre, og skal nok få et par forsvarsspillere eller fem til at ryste i bukserne i den kommende sæson.

Hold øje med: Christian Kudsk, Agon Muccoli, Jonas Erngaard.
Bud på placering: 12.

AaB

Sidste sæsons placering: 5
Første tre kampe: FC Nordsjælland (U), AGF (H), OB (U)
Træner: Jacob Friis

Ligegyldigt hvordan den kommende sæson kommer til at forløbe, vil aalborggenserne ikke starte, som de gjorde i sidste sæson. De to første kampe bød nemlig på to nederlag og en målscorer på 0-10. Det blev der heldigvis for dem rettet op på, og de sluttede på en udmærket femteplads. Tre U/19-profiler er henover sommeren rykket op i seniortruppen. Her taler vi om Jannik Pohl, Asger Bust og Oliver Abildgaard. Det kan blive kostbare spillere at miste, når spillerne der kommer fra U/17-fodbold blot har hentet en placering øverst i den nederste halvdel af tabellen sidste sæson. Dog er ungdomslandsholdsspilleren Alexander Tved Hansen rykket op, og det er nok den mest bemærkelsesværdige tilgang, som holdet har fået. Om det rækker er tvivlsomt. Dog skal det tilføjes, at AaB’s U/19-hold vandt Honved-Macron Cup henover sommeren. Her besjerede de West Bromwich i finalen.

Hold øje med: Alexander Tved Hansen, Martin Rokkedal, Sebastian Grønning
Bud på placering: 7.

Det er værd at notere sig, at det er vanskeligt at samle information om diverse kampe, spillere osv. fra U/19 Ligaen, da vi her på Talenttid er de eneste, der fuldt og fast fokuserer på de bedste danske ungdomsligaer. Derfor har vi brug for DIN hjælp, til at udvikle både Talenttid men også dansk ungdomsfodbold, som vi her på D’ BOLD mener, får for lidt medietid. Er du uenig i nogle af kåringer? Mangler vi at skrive om noget, eller er vi bare helt ude i hampen, ja så skal du være velkommen til at kontakte os, ligesom vi med fordel altid modtager information om spillere, hold, trænere og hvad der ellers rører sig.

LÆS OGSÅ: Talenttid – U/19 Ligaen: Optakt til sæson 15/16 del 1

In this article