Talenttid – U/19 Ligaen: Optakt til sæson 15/16, del 1

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

Det er slut med 96’ere i U/19 Ligaen. Sådan da, i hvert fald. Hver kamp må der bruges to U/20-spillere, og dermed må der godt gives spilletid til diverse, men ikke desto mindre er det 97’erne og ikke mindst de nytilkomne 98’erne der skal sætte deres præg på ligaen. Specielt de førstnævnte skal tilspille sig en kontrakt hos moderklubberne. Det er det sidste år som ungdomsspillere, og dermed den sidste chance for at vise, at de er værd at satse på.

D’ BOLD gennemgår her, hold for hold, alle ligaens U/19-hold i en stor og komplet optakt til den kommende U/19 Liga-sæson.

AGF

Sidste sæsons placering: 7
Første tre kampe: Randers Freja (H), AaB (U), Vejle (H)
Træner: Christian Flindt Bjerg

Holdet fra Fredensvang var et af forårets bedste hold i sidste sæson, og hvis de kan fortsætte de takter, bliver AGF medaljebejler. Så nemt bliver det dog næppe. Århusianerne har nemlig ansat ny træner i form af Christian Flindt Bjerg, og derudover blev klubbens nok største talent, Oskar Buur, som endnu kun er 17 år gammel, i løbet af sidste sæson, forfremmet til holdets Superliga-trup. Dermed er der altså et par større huller der skal lappes og nye idéer der skal tænkes, hvis sidste sæsons power-performance afslutning skal fortsættes. De U/17-spillere der er blevet rykket op kommer med en relativ middelmådig sæson, og det er højst sandsynligt også, hvad det bedste udfald kan resultere i. AGF har dog en smal trup, og er ekstremt sårbare over for skader og karantæner.

Hold øje med: Oliver I. Pedersen, Mathias ”Marvin” Laursen og Kristan Skovbjerg.
Bud på placering: 11

Brøndby

Sidste sæsons placering: 6
Første tre kampe: Silkeborg (U), AGF (U), FC Nordsjælland (H)
Træner: Auri Skarbalius

Vestegnen vil kæmpe med om medaljer, og det burde de også have gjort i sidste sæson. Det blev dog næppe til virkelighed, selvom holdets offensiv bestod af kræfter som Rezan Corlu, Nikolai Laursen og Daniel Stückler. Alle har fået seniordebut, og Laursen er henover sommeren skiftet til PSV Eindhoven, så ham skal de øvrige hold ikke bekymre sig om længere. Til gengæld skal de bekymre sig om det nye kuld, som er rykket op på de blå-gules U/19-hold. De nu tidligere U/17-spillere vandt nemlig U17-ligaen i sidste sæson. Det betyder at spillere som Marco Sander, Jacob Pryts Larsen, Joel Kabongo, Magnus Häuser Nielsen, Viktor Anker og Oliver Carrara nu skal kæmpe med om pladserne sammen med de store profiler Rezan Corlu, Nicklas Halse og Daniel Stückler. Uden at blinke med øjnene er de naturligvis blandt favoritterne til at vinde rækken, men det kræver en langt bedre præstation end sidste sæson, og at den nye træner Auri Skarbalius for alvor kan tænde gejsten i drengene. For potentialet er der helt klart.

Hold øje med: Marco Sander, Nicklas Halse, Joel Kabongo
Bud på placering: 3

Esbjerg

Sidste sæsons placering: 3
Første tre kampe: FC København (U), Silkeborg (H), FC Nordsjælland (U)
Træner: René Christiansen

Med tre spillere rykket op i klubbens Superliga-trup kan man frygte, at Esbjerg får en svær sæson. Men så kigger man en ekstra gang på truppen, og så indser man, at det måske ligeså vel kan blive en ligeså god sæson, som den i fjor. Esbjergs U/17-mandskab sikrede sig nemlig ligesom U/19-holdet bronze, og spillerne der er rykket op er derfor klar til en intens og spændende liga. Esbjerg er et af de hold, der består af allerflest ungdomslandsholdsspillere, og om det er hvad der gør udslaget, kan ikke afvises, da det naturligvis bevidner en vis kvalitet. Specielt skal der lægges mærke til de to oprykkede Jeppe Schultz og Anders Dreyer, som hver eneste gang er med klubbens reserveligahold, hvor førstnævnte tilmed starter inde. Mark Brink bliver holdets dynamo, og fra sin position på den centrale midtbane skal han vinde kampene for Esbjerg.

Hold øje med: Mark Brink, Anders Dreyer, Klaus Moesgaard.
Bud på placering: 6

FC København

Sidste sæsons placering: 9
Første tre kampe: Esbjerg (H), Lyngby (U), Silkeborg (U)
Træner: Morten Grahn

Der er naturligvis altid store forventninger til et hold som FC København, og det med god grund. Det er uden tvivl et af de hold med flest – og bedste – midler. Både økonomisk, men også fysisk. Sidste sæson var det dog slet ikke noget, der prallede af på U/19-holdet, som skuffede gevaldigt. Denne sæson er flere af klubbens profiler fra sidste sæson højst sandsynligt også minimeret i forhold til spilletiden. Grundet alder kan Daniel Jespersen og Marcus Mathisen nemlig kun være en del af holdet som de to U/20-wildcard-spillere. Derfor må man sætte sin lid til spillere som Lucas Simonsen. Midtbanespilleren klarer lige snittet som 97’er, og han har for nyligt modtaget sit første landsholdssamlingsopkald. FC. København går sine egne veje i ungdomsfodboldregi, og lader ikke i nær så stor grad som andre klubber omverdenen vide, hvordan man arbejder.

Hold øje med: Jonatan Frimann, Frederik Bay, Morten Fraysse.
Bud på placering: 4

FC Midtjylland

Sidste sæsons placering: 1
Første tre kampe: FC Nordsjælland (U), OB (U), AGF (H)
Træner: Kenneth Andersen

Ligesom Superliga-holdet blev U/19-holdet mestre. Holdet fra den jyske hede har Danmarks mest attraktive talentakademier, og det blomstrede gevaldigt i sidste sæson. Både i ungdomsrækkerne, men også i Superligaen. U/17-mandskabet havde dog, trods en god sæson, ikke medaljer om halsen efter sæsonen, men alligevel kan vi forvente at se en spiller som Mikael Anderson i rækken over U/17-ligaen den kommende sæson. Derudover forventes det at Mads Døhr Tychosen, Rasmus Kristensen og Alexander Munksgaard for alvor træder i karakter. Det bliver en nødvendighed nu hvor, topscoreren fra sidste sæson, Mikkel Duelund, trods han er 97’er, allerede er en fast del af Superliga-truppen.

Hold øje med: Mads Døhr Tychosen, Rasmus Kristensen, Alexander Munksgaard
Bud på placering: 1

FC Nordsjælland

Sidste sæsons placering: 2
Første tre kampe: AaB (H), Vejle (U), FC Midtjylland (H)
Træner: Morten Karlsen

De nordsjællandske tigre er det hold, som har mistet flest spillere til Superliga-truppen. Hele fem er rykket op, og det kan vise sig som en stor svækkelse for mandskabet, der ellers havde en så flot sæson i fjor. Ikke kun i U/19 Ligaen måtte man se sig besejret som nummer to, også U/17-ligaholdet blev overgået med få points, og derfor blev det til dobbelt sølv. Dette vil man naturligvis ændre på i år, og med det boldbesiddende fodbold på den flotte kunstgræsbane i Farum, skal der virkelig kløes på, hvis man vil ændre dette. Men der er udsigt til mange spændende nye og faste ansigter, nu hvor U/17-spillerne Peter Jensen, Emil Damgaard og Daniel Skov er rykket op til U/19.

Hold øje med: Emre Mor, Benjamin Lund, Daniel Skov.
Bud på placering: 2.

Det er værd at notere sig, at det er vanskeligt at samle information om diverse kampe, spillere osv. fra U/19 Ligaen, da vi her på Talenttid er de eneste, der fuldt og fast fokuserer på de bedste danske ungdomsligaer. Derfor har vi brug for DIN hjælp, til at udvikle både Talenttid men også dansk ungdomsfodbold, som vi her på D’ BOLD mener, får for lidt medietid. Er du uenig i nogle af kåringer? Mangler vi at skrive om noget, eller er vi bare helt ude i hampen, ja så skal du være velkommen til at kontakte os, ligesom vi med fordel altid modtager information om spillere, hold, trænere og hvad der ellers rører sig.

LÆS OGSÅ: Talenttid – U/19 Ligaen: Optakt til sæson 15/16 del 2

In this article