FCM-spillere om Crowne Plaza: Man får et større indblik

Foto: D' BOLD
Foto: D’ BOLD

Vi har, på D’ BOLD, interviewet nogle spillere, der fik spilletid på FC Midtjyllands U/15-hold, på trods af at være U/14-spillere. Læs om interviewet med Mads Kristian Hansen og Jens Emil Fjendsbo, hér.

FC Midtjylland var tilstedeværende til Crowne Plaza Elite Cup 2015, hvor både deres U/14-hold og U/15-hold var repræsenteret. U/14-holdet besejrede Brøndby IF i finalen med 3-0, mens U/15-holdet besejrede IFK Göteborg i den sidste placeringskamp, hvorved FC Midtjyllands U/15-hold endte på en femteplads i turneringen. Spørger man Jens Emil Fjendsbo, der var en af spillerne på U/15-holdet i turneringen, giver turneringen et indblik i, hvordan fodboldniveauet er på de højere årgange.

– Man lærer hvor højt niveauet egentligt er internationalt, fortæller spilleren til D’ BOLDs udsendte, og fortsætter:
– Det giver indblik i, hvad det er, vi skal blive bedre til, fortæller han, og fortæller desuden at det at være en U/14-spiller på et U/15-hold, er en oplevelse for ham.

– Det er stort. Tempoet er meget højere, og der er mere fysisk spil, forklarer den unge Fjendsbo.

Spørger man Mads Kirstian Hansen, der var en af målscorerne til kampen, kan han også se en forskel på spillestilen på, henholdsvis, U/14- og U/15-årgangen.

– Man skal være mere klar, og hele tiden være oppe på tæerne, fortæller han, og fortæller desuden, at fysikken og teknikken skal være på et bedre niveau på U/15-holdet end på U/14-holdet.

Man skal være meget mere fysisk, og bedre teknisk, forklarer han.

De to spillere var nogle af de, der kun fik en enkel U/15-kamp til Brøndby Elite Cup 2015, men på trods af, at det kun var en enkelt kamp, kunne Fjendsbo og Hansen godt mærke en forskel, på turneringerne som helhed, idet turneringen i Brøndby var af længere varighed, foruden det faktum, at der var færre kampe per dag, hvor der i Crowne Plaza Elite Cup, var op til to kampe dagligt.

FC Midtjyllands U/15-hold endte på en femteplads i Crowne Plaza Elite Cup 2015, mens de var mestrene af Brøndby Elite Cup 2015, og har altså vundet halvdelen af de stævner, de, i forsæsonen, har deltaget i.

In this article