SUM-UP: Brøndby Elite Cup 2015

Vi har, som bekendt, på D’ BOLD, haft en udsendt skribent til at overvære 2015-udgaven af den første ‘Brøndby Elite Cup’ nogensinde. Her følger så en dybdegående opsummering af turneringen, der fandt sted i perioden 26. juli til 29. juli.

Selvom turneringen fandt sted inden sæsonstart, var den alligevel vigtig, i mange af spillernes øjne. Mange af spillerne føler, at turneringen har været en god måde at styrke truppen på, da mange har fået spilletid, men også fordi, at man møder hold, man ellers ikke møder i hverdagen. Christian Enemark fra Brøndbys U/17-hold kom med denne kommentar til D’ BOLD, inden finalen, hvor Brøndby besejrede FC Nordsjælland med cifrene 2-1. Kampen blev spillet på bane 2, klokken 13.35.

– Jeg synes, at det (at man møder forskellige hold, og er med i Brøndby Elite Cup 2015, red.) styrker os rigtig meget som trup, begynder den unge Brøndby-spiller til D’ BOLD.

– At gå til træning er jo anderledes end en kamp, hvor alle får chancen for at vise hvad de kan, og får spilletid, fortæller Enemark til dbold.dk.

– Det er en god måde at komme i gang på, fortæller spilleren, med henvisning til, at holdets sommerferie sluttede kort inden turneringens start, og at de skal bruge en tilvænningsfase til fodboldlivet igen.

I et eksklusivt interview med D’ BOLD, kom Enemark også ind på, hvordan han føler, at holdet har klaret sig i turneringen. Artiklen, indeholdende dette interview, kan I læse her.

Ser man på U/15-holdet klarede de sig suverænt, i turneringen, indtil de mødte FC Midtjylland. Her var kampen en målfattigaffære, og kampen stod 0-0, indtil der var erklæret straffesparkskonkurrence. Her gjorde én spiller fra FC Midtjylland sig meget bemærkelsesværdig. Spilleren går under navnet Valdemar Birksø og reddede hele tre skud ud af konkurrencens fem, i to kampe i træk – semifinalen i turneringen, og finalen i samme. FC Midtjylland kunne, efter en suveræn holdmæssig præstation, kalde sig mestrene af U/15-puljen i Brøndby Elite Cup 2015. Vi nåede ikke at fange spilleren efter finalen, men fik interviewet ham inden finalekampen. Her sagde han følgende, til D’ BOLDs udsendte:

– Jeg er super glad for, at vi er gået videre til finalen. Alle løb ned til mig og jublede, siger en glad Birksø til D’ BOLD, med henvisning til, at hele holdet løb ned for at juble med målmanden, da han fik den sidste berøring på det sidste spark i straffesparkskonkurrencen.

Spørger man Matthæus Andersen var det også viljen, der var afgørende for, at holdet nåede til finalen, idet de besejrede AGF og nåede til finalen.

– Det må have været viljen, der gjorde, at vi vandt kampen, fortæller Matthæus Andersen D’ BOLD, kort efter semifinalen af Brøndby Elite Cup 2015, og fortsætter:

– Vi havde mere at skyde med end de havde, og ville det mere end dem, så det må have været dét, der gjorde det, siger den unge midtbanespiller til dbold.dk.

Altså var det viljen, der ifølge Andersen var årsagen til, at FC Midtjylland nåede til finalen af turneringen.

For Brøndbys vedkommende var arbejdsindsatsen prioriteret højt, ifølge Albert Jakobsen, der, kort inden turneringen, blev oprykket til klubbens U/15-hold, og indgik som spiller i værternes turnering. Han kom, inden finalen, med følgende kommentar til dbold.dk:

– Det er vores arbejdsindsats, der har båret os (i turneringen og kampen, red.) Vi har været gode hele vejen rundt, og alle på holdet har gjort et godt stykke arbejde.

Arbejdsindsatsen manglede bestemt ikke hos værterne, ligesom viljen også var klar og tydelig hos gæsterne fra ‘Heden’. En god målmand, og nogle gode straffesparksskytter for FC Midtjylland endte, dog, med at give dem sejren, til sorg for værternes U/15-hold.

Her forneden ses et billede af det jublende FC Midtjylland-mandskab til præmieoverrækkelsen, der fandt sted samtidig med U/19-kampen, hvor værterne mødte HB Køge i den allersidste kamp i turneringen.

FC Midtjyllands U/15-hold udbrydende i jubel til præmieoverrækkelsen, hvor de vandt trofæet. | Foto: Brøndby Cup
FC Midtjyllands U/15-hold udbrydende i jubel til præmieoverrækkelsen, hvor de vandt trofæet. | Foto: Brøndby Cup.

Som sagt, blev der, i mellemtiden, spillet turneringens sidste kamp. Her var det værterne mod HB Køge, og efter at have tabt tre kampe i træk, så det ikke lyst ud for Brøndby.

Brøndby IF endte med at tabe første kamp mod Bidvest Wits F.C. – en sydafrikansk klub, som værterne har et samarbejde med, med 3-2, efter at have smidt en 2-0 føring væk. Til mødet med holdet havde U/19-anføreren, Nicklas Halse, følgende kommentar til D’ BOLD, kort efter kampen:

– Det er meget spændende at møde et andet hold fra et andet kontinent. Møde en anden spillestil og en anden måde at spille på. Det kan man bruge senere hen i livet, fortæller Halse til D’ BOLD.

Resten af interviewet, herunder spillerens syn på kampens forløb, kan du finde hér.

Heller ikke HB Køges kampagne i turneringen så alt for lys ud, da de havde samme historik som Brøndby IF. Forskellen lå dog i, at HB Køge havde en lavere målscoredifference end Brøndby IF, og værterne var derfor at finde i bunden af puljetabellen, som kan ses forneden.

U/19-tabellen, efter turneringens samtlige fire kampe var færdigspillet. |Tabel: Brøndby IF.
U/19-tabellen, efter turneringens samtlige fire kampe var blevet færdigspillet.

Kampen var ikke så god en kamp for de Brøndby-fans, der overværede kampen, da Brøndby, på trods at have taget en 1-0 føring i første halvleg, endte med at smide det væk, på basis af defensive fejl og manglende samspil, ifølge de fans, der så kampen, og tabe turneringens sidste kamp med hele 4-1, hvor det første Køge-mål blev scoret på et straffespark, der, ifølge Brøndby-tilskuerne, ikke skulle have været dømt.

Det er dog bemærkelsesværdigt at huske, at Brøndby IF i turneringen har rykket spillere op fra U/17-holdet til U/19-holdet, heriblandt den nu tidligere U/17-anfører, Marco Sander Petersen, der fik spilletid i turneringen.

– Vi har nogle nyligt oprykkede spillere fra U/17-årgangen, hvor vi lige skal tilvænne os situationen, og få et godt sammenhold, fortæller U/19-spilleren Amir Al-Ammari til D’ BOLD, efter HB Køge-kampen, og fortsætter:

– Jeg tror, at når vi får tingene (sammenholdet og spilaspekterne, red.) på plads, så har vi et godt hold, fortæller spilleren til dbold.dk.

– Vi skal spille med i toppen, forsikrer den unge spiller til D’ BOLD, efter HB Køge-kampen.

I sæsonen 2014/15 sluttede Brøndby-holdet på en sjetteplads i U/19-ligaen – en liga FC Midtjylland endte med at blive kåret som mestrene af, men med de nye tilføjelser til Brøndby-holdet ser det lovende ud, ifølge Al-Ammari.

Altså, for kort at opsummere, endte turneringen således.

U/15

   Semifinale

FC Midtjylland 4* – 4 AGF – FC Midtjylland vinder straffesparkskonkurrencen 3-1 – og vinder, samlet set, kampen 7-5. Tre redninger fra FCM-målmand, Valdemar Birksø, viser sig at være vigtige for holdet, idet de er videre i finalen.

Brøndby IF 2-0 FC Nordsjælland – Brøndby IF besejrede Nordsjælland ganske overbevisende i en kamp, hvor Brøndby klart havde overtaget. Et D’ BOLD-interview med U/15-spiller, Albert Jakobsen, der blev foretaget umiddelbart efter kampen, kan I læse her.

Brøndby IF og FC Midtjylland var altså finalisterne.

   Finale

Brøndby IF 0-0* FC Midtjylland – FC Midtjylland vinder straffesparkskonkurrencen med 4-3, hvor Birksø igen træder i karakter med tre redninger. FC Midtjylland er mestrene af Brøndby Elite Cup 2015 i U/15-puljen.

U/17

   Semifinale 

FC Nordsjælland 3-0 Landskrona – FC Nordsjælland besejrede ganske overbevisende Landskrona, i en kamp, hvor det danske hold havde et klart overtag.

Brøndby IF 6-0 Malmö FF – De svenske hold havde ikke heldet med sig i semifinalerne af turneringen. Det samme gjaldt Malmö FF, der måtte se sig slået i et rent målorgie, da de mødte Brøndby IF i semifinalen af dette års udgave af Brøndby Elite Cup. 

Brøndby IF og FC Nordsjælland var altså finalisterne.

Finale

Brøndby IF 2-1 FC Nordsjælland – Brøndby IF besejrede, efter en meget succesfuld kampagne i turneringen, som de gik ubesejret igennem, FC Nordsjælland med smalle cifre, og kunne, til slut, løfte trofæet. Brøndby IF er altså mestrene af U/17-puljen i Brøndby Elite Cup 2015, efter de gik ubesejret igennem hele turneringen.

U/19

   Hvad angår U/19-puljen, var denne ikke inddelt i semifinaler og finaler. Til gengæld, var der kun én gruppe, der, ved slutningen af turneringen så således ud:

U/19-tabellen, efter turneringens samtlige fire kampe var færdigspillet. |Tabel: Brøndby IF.
U/19-tabellen, efter turneringens samtlige fire kampe var færdigspillet. | Tabel: Brøndby IF.

FC Nordsjælland gik ubesejret igennem kampagnen, idet de besejrede HB Køge i åbningskampen, spillede uafgjort mod Bidvest Wits F.C., besejrede norske Haugesund og ikke mindst værterne fra Brøndby IF i den næstsidste kamp i turneringen. Vi formåede ikke at få en kommentar fra FC Nordsjælland-lejren efter Brøndby IF-kampen, men fik til gengæld følgende kommentar fra FC Nordsjælland-U/19-spilleren Oscar Hartkopf, efter HB Køge-kampen, der var åbningskampen for begge hold, og endte i en 5-4 sejr til FC Nordsjælland.

–  Jeg synes, at der er fremskridt i vores offensive takter. Vi spillede fint, og fik skabt en del chancer, fortæller Oscar Hartkopf D’ BOLD, umiddelbart efter HB Køge-kampen.

FC Nordsjælland-kampen mod Brøndby IF endte i en sikker 3-0 sejr til gæsterne.

Et kort referat af kampen, samt et interview med værternes U/19-spiller, Amir Al-Ammari, som vi fik talt med, umiddelbart efter FC Nordsjælland-kampen, kan I læse her.

Brøndby IF endte som nummer sjok, mens FC Nordsjælland-spillerne glade kunne tage hjem med guldmedaljer rundt om halsen.

Alt i alt, en spændende turnering, hvor der var mange talenter på spil – talenter, der er blevet sat på prøve i en forsæsonsturnering, som er værd at holde øje med i de kommende sæsoner.

In this article