Tre danskere på PSV’s bedste U/19-hold nogensinde

Embed from Getty Images

I hollandske PSV har Danmark tre unge fodboldspillere løbende rundt. De bliver hver dag presset på et højt niveau, og sommerens pre-season var ingen undtagelse. Vi har snakket med målmand Lasse Askou Mikkelsen.

PSV Eindhoven er en af Hollands absolut største klubber, og en af de klubber med de dygtigste talentakademier. Det akademi har danske Mathias Bonde, Nikolai Laursen og Lasse Askou Mikkelsen meget glæde af, og netop sidstnævnte påpeger at konkurrencen, og det at blive matchet på højeste niveau, er med til at lære ham selv utroligt meget hver eneste dag. Denne konkurrence skal få truppen til at gå op i en højere enhed i den kommende sæson.

– Det bliver en spændende sæson. Jeg lærer så mange ting hver eneste dag. Det er virkelig en klub i proces, jeg er kommet til. Forventningerne er tårnhøje, og man bliver presset maksimalt hver eneste dag.

Konkurrence gør dog også, at det ikke nødvendigvis er esbjergenseren som står øverst på holdkortet hver gang, men så må man tage de chancer, man får.

– Spilletid er altid svært at sige noget om. Vi er tre målmænd i U/19-truppen, som jeg konkurrere mod, jeg vil selvfølgelig gøre mit bedste, og så vil jeg tage de chancer jeg får.

Positiv sydafrikansk træningslejr

Op til denne sæson har PSV spillet flere opvarmningsturneringer, blandt andet Durban Cup i Sydafrika, men også Otten Cup på hjemmebane. Her er holdet blevet matchet mod store hold som FC Barcelona, Liverpool, PSG og Arsenal.

LÆS OGSÅ: Se Nikolai Laursen assist mod FC Barcelona

Oplevelser som disse hjælper med at binde holdet bedre sammen, mener den unge dansker der selv var med til Durban Cup i Sydafrika.

– Det gav os en fantastisk tur som gruppe, og gjorde vi blev spillet sammen som hold på en helt anden måde. Vi blev udfordret på noget af det højeste niveau i hele verden.

Finale på VM-stadion

En turnering som Durban Cup regnes som en af de større U/19-turneringen. Den bliver vist på tv verden over, blandt andet i både Holland og Italien. Det var noget som gav ekstra blod på tanden, og når nu finalen blev spillet på Moses Mabhida Stadium, der kan rumme 64.000 tilskuere, og som tidligere har lagt græs til en VM semifinale i 2010, var der ingen der var i tvivl om målet. De skulle i finalen.

– Finalen blev spillet på et tidligere VM-stadion. Det var et stadion, vi havde trænet op og ned af i to uger, så alle havde snakket om, at de drømte om at spille finalen derinde. Det blev nævnt i omklædningsrummet før hver eneste kamp, og skabte en utrolig motivation. Det var en fantastisk oplevelse at spille på sådan et stadion, hvor verdens bedste fodboldspillere tidligere har spillet VM-semifinale.

Træningsturneringen i Sydafrika blev en succes for hollænderne, der gik hele vejen til finalen. Finalen tabte de dog 1-2 til Arsenal, selvom de tidligere havde vundet over dem i turneringen. Englænderne scorede i det sidste minut af finalen.

– Arsenal var et rigtig rigtig godt hold. De havde flere spillere med, som har fået debut for førsteholdet i træningskampe. Vi blev presset maks, og vi så virkelig hvad der skulle til for at være med på det niveau. Vi blev ikke udspillet, men vi blev bestemt matchet, og i første kamp scorede vi et heldigt mål og vandt. I finalen var vi alligevel bedre med, men desværre scorede de ufortjent til 2-1 i sidst minut.

På udebane og hjem med store oplevelser

Men selvom at PSV var oppe imod hold som Arsenal, Galatasaray og AC Milan, så var det ikke dem som bliver printet ind som den største oplevelse.

– Det var helt specielt at spille mod Sydafrikas U/19-landshold. De spillede i deres eget land, og havde en masse tilskuere der holdt med dem. Så at slå dem på deres hjemmebane, foran så mange af deres fans, samt på live afrikansk tv var rigtig stort.

Generelt set var turneringen som helhed en succes. En oplevelse der satte sig fast.

– Det var selvfølgelig en kæmpe oplevelse. Det var en fantastisk turnering i et fantastisk land. Vi spillede på flotte stadions for en masse mennesker. Vores kampe blev vist på tv verden over. Vi spillede mod nogle af de bedste hold i hele verden på vores årgang. Det var en oplevelse for livet, og en erfaring jeg aldrig nogensinde vil glemme.

Stor fremtid

Og med succes fra Afrika, kan PSV nu se frem til endnu en sæson med ligafodbold, men også UEFA Youth League, hvilket svarer til U/19-holdenes Champions League. En stor sæson gås i møde, og der bliver ikke lagt mindre pres på holdet, når sportsdirektøren Marcel Brands kalder dem PSV’s bedste U/19-hold nogensinde.

– Sportsdirektøren har udtalt, at det er det bedste U/19-hold, der nogensinde har været i PSV. Vi slog FC Barcelona 4-0 i finalen til Otten Cup, og det var uden seks af vores bedste 97’ere, som enten er fast med første- eller reserveholdet. Hvis vi bliver ved med at spille som et hold, så har vi uden tvivl kvaliteterne til at nå noget stort både i ligaen og UEFA Youth  League.

Lasse Askou Mikkelsen var ikke med PSV U/19 til Otten Cup. Det var både Mathias Bonde og Nikolai Laursen dog, og det kan du læse meget mere om her:

In this article