EfB-debutant: Jeg føler med Nicki Bille

En Esbjerg fB-debutant har kort kommenteret på Nicki Billes forladen af banen, i 9-0-sejren over Søhus, foruden at have kommenteret på sin egen officielle debut for det jyske hold.

Esbjerg fB slog forleden Serie 2-holdet Søhus 9-0 i en kamp i DBU Pokalen. Her var der, blandt andet, to debutanter på det jyske hold, Mark Brink og Jeppe Schultz. På trods af, at Schultz ikke var på banen, da Nicki Bille valgte at forlade græsplænen grundet misbehandling af tilskuerne, og et gult kort, føler den unge debutant med Nicki Bille.

– Jeg gider ikke rigtig kommentere på det, men hvad jeg kan sige er, at det var en irriterende situation for Nicki (Bille, red.), og at jeg føler med ham, forklarede Schultz efter sin debut, hvori han fik 31 minutters spilletid.

Debut’en var noget, som Schultz, helt naturligt, ser glad tilbage på, specielt grundet det værende en officiel én af slagsen. Glæden går helt tilbage til, da han fik at vide, at han var udtaget.

– Det var selvfølgelig en dejlig følelse, og jeg fik da også et stort smil på læben da Mex (Esbjerg fBs midlertidige træner, red.) sagde, at jeg skulle med, begynder Schultz til dbold.dk.

– Det, at det var en officiel kamp gør jo bare hele oplevelsen federe. Selvom vi (EfB, red.) vinder stort, så var det fantastisk at komme på banen og få min debut, forklarer Schultz, og fortæller, at familiens støtte betød meget for den jyske spiller.

– Min familie tog turen til Odense, for at se kampen og det betyder utrolig meget at min familie er med til debut’en, fortæller Schultz til D’ BOLD.

Debut’en viser også, at der ikke er særlig lang vej til førsteholdet, ifølge Schultz, der tror på, at hårdt arbejde og dedikation er vejen frem.

– At jeg har fået den debut. viser at der ikke lang vej endnu, fortæller Schultz, og tilføjer, at han ikke er i tvivl om, at der er mere erfarne spillere prioriteret på førsteholdet.

– Selvfølgelig er der nogle ældre spillere foran mig, men hvis jeg bliver ved med at træne godt til træningen og præstere til alle reserveholdskampe og U/19-kampe, så jeg sikker på, at jeg nok skal få min mulighed på holdet, forsikrer den centrale forsvarsspiller, i sit interview med D’ BOLD.

Vejen til at blive en EfB-debutant som 17-årig har ikke været nogen let vej for den unge spiller. Han har måttet være igennem en omskoling fra en offensiv spiller til en defensiv spiller – en omskoling, han selv er glad for er sket, da den har udviklet ham meget som spiller.

– Da jeg kom til Esbjerg spillede jeg venstrekant, hvorefter Esbjerg fB valgte at omskole mig til en central forsvarsspiller, hvilket jeg er meget glad for, forklarer den tidligere offensivspiller.

At Schultz fik debut’en for Esbjerg fB er, desværre, ikke ensbetydende med, at han er førsteholdsspiller. Spilleren er stadig at finde hos U/19-holdet, hvor han er en stamspiller. Her er det dog værd at bemærke, at Schultz træner med både U/19-holdet og førsteholdet, på trods af at være en U/19-spiller, hvilket gør, at han ser lyset for enden af tunnellen.

– Til de par træninger, jeg har med seniorholdet, gælder det bare for mig at vise mig frem for trænerstaben, og præstere godt, og så skal det nok komme, forklarer Schultz til dbold.dk.

Esbjerg fB møder Odense Boldklub på Blue Water Arena, den 14. september klokken 19:00.

In this article