Femte gang var lykkens gang for Silkeborg U/17

Efter en horribel sæsonstart med fire nedelag og en negativ målscore på 1-16 var lørdag dagen, hvor Jesper Mikkelsens unge midtjyder endelig kom på tavlen. HB Køge mod Silkeborg sluttede 3-3.

Jo, det er trange tider i Søhøjlandet, hvor den ellers så velfungerende talentudviklingsproducent Silkeborg IF har tabt sine fire første kampe i den landsdækkende U17-turnering.

Forud for weekendens kamp mod HB Køge snakkede vi med Jeppe Okkels, en af holdets største profiler, og en af de rutinerede U/17 Liga-spillere, som skal tage ansvar på et purungt hold. Fløjspilleren indrømmede ”at det bare ikke havde været godt nok” og at ” Målsætningen er at vinde nogle kampe her og nu”. Det tegnede til at blive en interessant dyst.

Og det blev det!

Kampen blev spillet, som en ungdomskamp skal spilles: Med masser af energi, gåpåmod og en ubekymret tilgang til kampen. Jannik Videgaard bragte SIF i front, men kun for at se hjemmeholdets Alain Meteso bringe balance i regnskabet kort tid efter.

Målet var et hårdt slag for silkeborgenserne, men der var ikke tid til hverken at analysere eller ærgre sig over sjællændernes udligning. Der var fart over feltet!

Næste scoring var igen en jysk en af slagsen. Magnus Matsson omsatte spillets største chance, da han fra eleve-meter-pletten for anden gang i opgøret bragte Silkeborg på sejrskurs. HB Køge ville dog ikke sådan lade sig overgive, og igen udlignede forstadsklubben – 2-2. Denne gang var Alexander Sepp, for tredje gang i sæsonen i øvrigt, manden med målet.

Men HB Køge ville mere.

Svanernes bedste på dagen var Alain Meteso, og i anden halvleg fordoblede han sin scoring, da han med målet til 3-2 gjorde det onde ved Jesper Mikkelsens udvalgte. Av, en hård nød at knække for det selvtillidsramte Silkeborg-hold, som både havde været foran 0-1 og 1-2, men nu blot kunne kigge slukørede på måltavlen.

Heldigvis for gæsterne, var skæbnen med dem på denne femte spillerunde. Et nederlag i takt med kampens udvikling havde ikke været til at bære, og i slutfasen kunne U16-landsholdsspiller Magnus Schelle sikre Silkeborg holdets første point i U/17 Ligaen, da han efter en dødbold scorede det forløsende mål, som skulle vise sig at blive den målrige kamps sidste.

3-3 resultatet sletter det store, runde nul ud for Silkeborgs pointkonto, mens HB Køge for tredje gang i sæsonen spillede uafgjort.

In this article