Talenttid INSIDE: Personlige fejl skyld i dårlig Randers-start – U/19 Ligaen

Randers Freja har fået en skidt start på U/19 Ligaen, hvor pointhøsten for de tre første kampe kun lyder på ét enket point. Randers har været godt med i alle tre opgør, men personlige fejl og dårlig defensiv har været synderen.

I D’ BOLD’s ugentlige magasin, Talenttid Inside, inviterer vi dig hver uge med til at læse om de allermest spændende og dybdegående historier fra den danske U/19- og U/17 Liga. Vi går helt i dybden med indslagene, og bringer dig interviews fra nogle af hovedpersonerne fra weekendens spillerunde, fordi vi her på D’ BOLD bestræber os på at give dig ALT det bedste fra dansk ungdomsfodbold.

Dårlig defensiv og personlige fejl

Randers Freja er ikke kommet specielt godt fra land i U/19 Ligaen. Kronjyderne har kun skrabet ét sølle point sammen i de tre første kampe. Venstrebacken hos Randers, https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Bæksted, kommer med sit bud på den dårlige start.

– Vi har været alt for dårlige/bløde i vores defensiv og plaget af for mange personlige fejl. Mål i åben spil har også været en mangelvare, siger Bæksted til D’ BOLD.

Senest kom der så hul på bylden, da Randers i weekenden krydsede klinger med Lyngby og spillede 3-3. Selvom det endelig blev til point for jyderne, var der stadig ikke tilfredshed at spore efter kampen.

Vi var en mand i overtal og oppe med en. Godt nok var vi bagud over to omgange, men det var en kamp, vi skulle vinde og burde vinde. Men som i de to foregående kampe mangler vi skarpheden i eget felt, siger Bæksted.

Efter 3 kampe uden sejr kunne man forestille sig, at der er en trykket stemning på holdet. Men det er ikke tilfældet for randrusianerne.

– Den er god (stemningen, red.), for vi tvivler ikke på hinandens evner. Til historien hører også, at vi har været med og nok bedst i kampene, men som sagt har det været pga. personlige fejl, at det kun er blevet til ét point. Niveauet i træning er høj og der er fokus på at ændre denne start. Vi ved at pointene kommer, når man arbejder til træning for at blive bedre. Det er vi sikre på.

Standardsituationer er “lette” mål

Som sagt blev weekendens kamp mod Lyngby 3-3. Alle Randers’ tre mål kom efter dødbolde, hvoraf to af dem kom direkte på frispark scoret af Kasper Vernersen. På trods af de mange mål efter standardsituationer, er det ikke noget, Randers fokuserer specielt meget på.

– Vi fokuserer ikke mere på det end alle de andre hold. Kasper Vernersen banker to frispark ind, og det overrasker ingen. Han sparker så godt og træner det meget. Der har været almindelig fokus på dødbolde, det er jo ”lette” mål, siger Bæksted rosende om sin holdkammerat.

Du kan læse, hvad Kasper Vernersen har at sige om sine frisparksmål, lige her.

I næste opgør kommer Vejle på besøg. Vejle er startet bedre end Randers, hvor det er blevet til en sejr og et nederlag i deres to første kampe. Senest kom sejren ude mod AGF, som blev besejret 4-2. Bæksted er kortfattet omkring opskriften på succes mod vejlegenserne.

– Vi skal score et mål mere end Vejle. Ellers bliver skarphed i begge felter afgørende, siger Bæksted til D’ BOLD mens han begynder at forklare de unge, lyseblå hestes forventinger:

– Lige nu er alt fokus på at få sat nogen point på tavlen, så må vi derefter se hvad det rækker til. Med denne sæsonstart i en spritudgave af en turnering (der er kun 22 kampe i U/19 Ligaen til forskel for 33 i Superligaen, red.), så må man ligge en dæmper på de store forventninger og bare vinde fodboldkampe og udvikle os. Mine personlige forventninger er at komme i dét gear, jeg ved jeg har, men som også klart ikke har været tilstede i begyndelsen. Ellers er målet at bevise mit værd, siger Bæksted.

Kollektivet skal sejre

Til sidst roser https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Bæksted det stærke kollektiv i Randers-truppen – selvom han dog også fremhæver en enkelt holdkammerat.

– En Frederik Lauenborg, som også er landsholdsspiller, er det bedste bud på en profil, men ellers er Randers Freja U/19 ikke fyldt med individualister, men en sammentømret trup og en vilje for, at sidemanden skal gøre udslaget. Så det kedelige er et hold og ikke 11 individualister, slutter han til D’ BOLD.

Næste opgør i U/19 Ligaen mod Vejle spilles d. 12. september kl. 13:00 på Randers Stadion.

In this article