DBU annoncerer ny trænerstruktur på U-landshold

Dansk Boldspil-Union kunne i går, fredag, annoncere, at en ny trænerstruktur på de yngste ungdomslandshold vil blive implementeret.

Omstruktureringen betyder, at det fra sommeren 2016, hvor den ny struktur træder i kraft, vil være den samme landstræner, der følger den samme enkelte årgang gennem længere tid end det ene år, der i øjeblikket går, inden den enkelte landstræner overtager en ny årgang.

Hvor ungdomslandstrænerne i dag er tilknyttet en årgang for et år ad gangen, inden de videregiver årgangen til landstræneren på den ældre årgang, medfører træneromlægningen, at ungdomslandstrænerne fra omlægningens implementering vil have mere tid til arbejde med de samme spillere, da det fremover er hensigten, at det skal være den samme landstræner, der følger årgangen gennem U/16, U/17 og U/18.

Konkret betyder omstruktureringen, at nuværende U/16- og U/18-landstræner, Per Holm, følger den årgang, der bliver U/16 fra sommeren 2016, frem til og med U/18.

Ifølge DBU er formålet med den nye trænerstruktur dermed selvsagt  at sikre en endnu større sammenhæng i mellem ungdomslandsholdene, mens den enkelte ungdomslandstræner sikres bedre muligheder for at arbejde med de samme spillere over længere tid.

Dette er ifølge DBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg, en forbedring med hensyn til den danske talentudvikling. Flemming Berg har ligeledes fokus på at sikre U/17-landsholdet, der er et turneringshold, de bedste vilkår.

– Den nye struktur giver den enkelte landstræner meget bedre muligheder for at arbejde stabilt og kontinuerligt med både holdet og de enkelte talenter i deres talenttid. Det er en vigtig styrkelse af den danske talentudvikling – især også når det gælder om fortsat at have et stærkt og konkurrencedygtigt U/17-landshold, som også er tilfældet i den årgang , vi ser nu, siger talentudviklingschefen til dbu.dk.

Hvor kontinuiteten i arbejdet med landets største fodboldtalenter på ungdomslandsholdene hidtil var sikret gennem et fælles spilkoncept, DBU’s omdiskuterede røde tråd, ser det nu i højere grad ud til, at det er den enkelte landstræner, der kommer til at sætte sit præg og tegne den enkelte årgang gennem arbejdet med årgangen over flere år.

Omstruktureringen medfører desuden, som det også kan læses på dbold.dk, at den nuværende U/17-landstræner, Jan Michaelsen, stopper fra den nye trænerstrukturs start, sommeren 2016.

In this article