Fokus på: Jacob Bennedsen Trenskow – Drømmen om FC Barcelona er ikke langt væk

Hver mandag sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. I denne uge er vi landet hos et af fremtidens lysende talenter, Jacob Trenskow fra AGF.

Starten på noget nyt og ungdomskontrakt som 15-årig

Den 26. november i år 2000 blev Jacob Bennedsen Trenskow til på Skejby hospital i Aarhus. Og hans forældre skulle knap nok lære din lille knægt at gå, før han ville begynde til fodbold. Hans forældre tillod dog ikke Jacob at starte til fodbold, førend han var fyldt fem år. Jacob synes det var umådelig sjovt at spille fodbold med sin storebror i baghaven, og da hans far også var vild med sporten, var det hurtig planlagt, at det var dét, som han skulle gå til.

Dog et halvt år før planlagt, begyndte Trenskow til fodbold i en alder af fire og et halvt år. Han startede i den lokale klub, Beder-Malling Idrætsforening, BMI.  Flere af Trenskows gode venner spillede også i BMI-klubben, hvilket gjorde tiden i klubben lidt sjovere. Han husker især Christian Tue Jensen, der i dag spiller fodbold i FC Midtjylland og på det danske U/16-landshold.

– Jeg havde nogle fantastiske år i BMI, hvor jeg spillede med alle mine gode venner, blandt andre Christian Tue Jensen, som i dag er på U/16 landsholdet. Vi spillede sammen fra vi var helt små og op til U/13. Vores tid i U/9-U/13 var sindssygt godt, og vi vandt en række mesterskaber og turneringer. Trænerne var dygtige og engagerede, siger Trenskow til D’ BOLD.

Jacob Trenskoe kom til AGF som U/13-spiller. Nu er han 15 år gammel, og har på sin 15-års fødselsdag skrevet under på en treårig kontrakt med AGF, hans første ungdomskontrakt, hvor han pt. spiller U/17-fodbold som førsteårsspiller. Ikke underligt var han meget henrykt, da AGF tilbød ham kontrakten.

– Jeg blev vildt glad og stolt af mig selv, fortæller offensivspilleren.

– Jeg skrev under, fordi jeg ser gode udviklingsmuligheder for mig. Jeg kan udvikle mig meget i AGF.

At blive tilbudt en kontrakt viser på den ene eller den anden måde, at klubben tør investere deres tid og energi i den enkelte spillers talent og potentiale på banen. Og at AGF har valgt at vise, at de stoler på Trenskow, giver ham bare endnu mere motiveret for fremtiden.

– Jeg er meget glad for, at klubben tror på mit talent. Det gør mig stolt og motiveret.

Læs mere: Selvbevidst 15-årig på kontrakt i AGF

FC Barcelona har været ude efter det unge talent

Trenskows ungdomshold, BMI, var til tider rigtig gode. På et tidspunkt spillede de en venskabskamp mod FC Barcelona, hvor det danske hold vandt kampen 4-0 på meget overbevisende manér. Og som niårig var Trenskow på det catalanske holds talentakademi, La Masia, hvor han blandt andet fik lov til at spille en træningskamp for dem.

Da Trenskow så var 11 år gammel, blev han inviteret af FC Barcelona til at spille en stor turnering i Rom, hvor holdet skulle møde nogle af de største klubber i verden.

– Det startede med en kamp mellem BMI og FC Barcelona, hvor BMI vandt 4-0 og spillede rigtig godt. Jeg var på La Masia i Barcelona, da jeg var ni år. Jeg spillede en træningskamp for dem. Da jeg var 11 år inviterede de mig med til en stor turnering i Rom, Unipol International Cup i 2012, hvor vi blandt andet spillede mod Juventus, Roma, Benfica og Inter. Det var en kæmpe oplevelse både fodboldmæssigt og personligt.

– Jeg kunne jo ikke tale spansk, men alle var søde og imødekommende. Fodboldmæssigt gik det super godt. Jeg scorede flere mål, og spillede op til mit bedste, siger Trenskow.

At vide at en af verdens største klubber, som også er offensivspillerens yndlingshold, har holdt øje med ham, er noget, som Trenskow er meget stolt af.

– Det er virkelig stort, og jeg er virkelig stolt af det, udtaler Trenskow, der også er meget glad for det spanske holds superstjerne, Lionel Messi.

DBU, U/17 Ligaen og fremtiden

I forhold til at spille omkring landshold, har Trenskow dog kun været til en enkelt landsholdssamling før, og det var i U/15-regi. Det kan formentlig ikke ligge på hans talent og potentiale, at han ikke har været inde og snuse lidt mere til landsholdet, men måske mere hans fysik, da han ikke er den største på banen. Og tager man et hurtigt kig på den unge Trenskow, er det heller ikke det fysiske, som man regner ham for. Meget ironisk hedder han i interne forhold i klubben ”store”.

Til gengæld har han tidligere udtalt til AGF’s hjemmeside, at han blandt andet er dygtig teknisk.

– Jeg er en lille, teknisk spiller med et godt overblik, og jeg er god til at orientere mig på banen. Min fysik skal blive bedre, og det arbejder jeg med i styrketræningslokalet, har Trenskow tidligere udtalt il klubbens hjemmeside.

Og selvom han ikke har været helt inde på et af U-landsholdene, er det klart en drøm for ham.

– Selvfølgelig drømmer jeg om landsholdet. Det vil være stort at få lov til at repræsentere Danmark, siger Trenskow til dbold.dk.

Nu spiller han i U17 Ligaen, hvor AGF ikke ligefrem har haft en drømmestart med 11 point i 13 kampe. Trenskow kan da sagtens se det positive i holdets spil på banen, men mener at mængden af førsteårsspillere påvirker resultaterne.

– Jeg synes, at vi har spillet godt i flere kampe. Men vi er en del 00’ere på holdet, som har skullet vænne sig til U/17 Ligaen. Og det bærer resultaterne præg af.

Han er dog ikke i tvivl om, at AGF kan rejse et par placeringer op i tabellen fra deres nuværende 12. plads i forårssæsonen.

– Jeg tror, at vi får en god forårssæson på trods af mange udekampe. Vi har efterhånden vænnet os til U/17 Ligaen, og skal nu fokusere på vores egen spillestil med fokus på boldbesiddelse, fortæller Trenskow.

I fremtiden er drømme for den unge, håbefulde fodboldspiller, at komme til at spille for de nuværende regerende mestre i den spanske La Liga, FC Barcelona, hvor specielt Lionel Messi er et stort idol for offensivspilleren fra AGF. Og for at nå dertil, har han fastlagt en mindre plan.

– Jeg har tænkt mig at fortsætte med at træne fokuseret og målrettet og arbejde stenhårdt.

Nu ligger tankerne i AGF, og der har han også mål.

– Mit mål i AGF er at udvikle mig så meget som muligt og komme på Superligaholdet, fortæller Trenskow til D’ BOLD, og nævner, at klubben betyder rigtig meget for ham, da rigtig mange af hans gode venner også er i nærheden hele tiden.

In this article