Talenttid – U/17 Ligaen – 13. spillerunde – Efterårssæsonen nærmer sig sin afslutning

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’ BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/17 Ligaen

U17-ligaen 03-12-2015

Julehyggen er over det danske land, de glimtende julelys fundet frem og chokoladekalenderen godt på vej til at blive tømt. For de største fodboldtalenter fra årgang 1999 og 2000 er der dog andet at tænke på. U/17 Ligaen er nemlig stadigvæk i fuld gang, og i weekenden var otte af rækkens 14 hold i kamp. For nogle mandskaber var lørdagens kamp sidste gang, man skulle i kamp i 2015, mens andre hold fortsætter ind i december.

Stærk OB-fight ikke nok mod unge tigre

FC Nordsjælland spillede en god kamp, men gik i perioder for meget ned i tempo og kvalitet. Det udnyttede OB til at score to gange, så der i sidste ende alligevel blev spænding om udfaldet.

FC Nordsjælland har spillet en næsten fejlfri sæson, men mod topholdene har man mistet værdifulde point, og kunne derfor inden hjemmekampen mod OB se FCK indtage førstepladsen, mens man selv var nummer to i rækken.

OB er et bundhold, og derfor kunne man forvente endnu en fynsk deroute denne lørdag eftermiddag på Farum Park.

Og det blev da også et kampforløb som forventet. Værterne sad på spillet, mens de stribede løb efter bolden i en planlagt stram og velorganiseret defensiv. Fynboerne fik den værst tænkelige start på opgøret, og var allerede efter tre minutter bagude med 1-0…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Skæbnen hård for AGF: Lyngby vandt

Seks mål og en god, jævnbyrdig U/17-ligakamp sluttede med Lyngby øverst på sejrsskamlen, selvom AGF to gange havde været foran. 2-4 var slutresultatet.

Fodbold afgøres i begge felter, sådan lyder den gamle, velkendte fodboldkliche, som i den grad gjorde sig gældende for AGF’s U/17-spillere i lørdagens opgør mod Lyngby.

De gæstende lyngbygenserne kom til Fredensvang med sejre og selvtillid i bagagen, og et hurtigt kig på stillingen kunne da også fortælle, at opgøret var top mod bund. Forskellen på top og bund i U/17 Ligaen er dog ikke altid så stor som i andre turneringer, så der var lagt op til en spændende forestilling.

Århusianerne kom tidligt i front. U16-landsholdsspiller Magnus Kaastrup var manden med målet efter blot fire minutter i en periode, hvor Lyngbys bagerste var i gavehumør, og forærede tidlige julegaver til AGF’s offensive spillere – det kunne snildt have været både 2- og 3-0 efter de første ti minutter…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Formstærke Silkeborg i ny sejr

Hjemme på Søholt tog Silkeborg lørdag eftermiddag imod Vejle i U/17 Ligaen. Silkeborg vandt med 4-2, og har nu vundet fire af de seneste fem kampe.

Vi har været hårde mod dem, Silkeborg, og det med god grund. Efter de første fem runder stod Jesper Mikkelsen og co. tilbage med 0 point og en negativ målscore på 1-16. Siden er der løbet meget vand igennem åen. SIF’erne har skridt for skridt kravlet op i tabellen, og inden lørdagens kamp mod Vejle havde man vundet tre af de seneste fire kampe.

Vejle er trods en placering i bunden af rækken langt fra noget dårligt fodbodhold. Søren Lykkens udvalgte har i sæsonens løb slået hold højere i tabellen end Silkeborg, så man kunne roligt forvente sig et jævnbyrdigt opgør.

Og jævnbyrdigt blev det…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

De forsvarende mestre for stor en mundfuld for Esbjerg

Brøndby besøgte i lørdags Esbjerg, da de to mandskaber kæmpede om værdifulde point i U/17 Ligaen. Sidste sæsons guldvindere var en tand bedre, og vandt den chancefattige dyst med 0-1.

Ambitionerne er store på den københavnske vestegen, men hidtil har resultaterne ikke helt stået mål med disse. Sæsonen startede jævnt for de blågule. Ifølge dem selv pga. for mange afbud til diverse landsholdssamlinger, og selvom det er et luksusproblem, var der nok også noget om snakken.

Lørdag eftermiddag skulle Søren Weber Juls mandskab så forsøge at bygge videre på en stime, der talte tre kampe uden nederlag. Lørdagens modstander var Esbjerg, som ligesom brøndbyerne kan tillade sig at være skuffede nu, hvor første halvdel af sæsonen efterhånden er overstået. Blot tre af de første 11 opgør havde esbjerggenserne inden opgøret vundet.

Men det var der ikke tid til at tænke på, da kampen først var i gang…

LÆS RESTEN AF KAMPREFERATET HER: 

Det er værd at notere sig, at det er vanskeligt at samle information om diverse kampe, spillere osv. fra U/17 Ligaen, da vi her på Talenttid er de eneste, der fuldt og fast fokuserer på de bedste danske ungdomsligaer. Derfor har vi brug for DIN hjælp, til at udvikle både Talenttid men også dansk ungdomsfodbold, som vi her på D’ BOLD mener, får for lidt medietid. Er du uenig i nogle af kåringer? Mangler vi at skrive om noget, eller er vi bare helt ude i hampen, ja så skal du være velkommen til at kontakte os, ligesom vi med fordel altid modtager information om spillere, hold, trænere og hvad der ellers rører sig.

In this article