Engelske KD&C-målmandstrænere: Højere niveau end i England

De to engelske målmandstrænere, Vince Nicoll og Darren Hart, er meget tilfredse med den seneste påskecamp, der blev afholdt af KD&C i Allerød.

Keepers Development & Coaching afholdte deres påskecamp i Allerød, for nu andet år i træk, og her var blandt andet to engelske målmandstrænere i centrum for de træningspas, der blev afholdt, for de unge målmænd, der deltog i campen.

De går under navnene Vince Nicoll og Darren Hart, hvoraf sidstnævnte er målmandstræner i West Ham United, mens Vince Nicoll har sin egen målmandsskole i England, Vince Nicoll Goalkeeping School.

Trænerne har altså hjemme i England, og det er derfor en anderledes oplevelse, de danske unge målmænd står overfor, når de træner på KD&C’s træningsanlæg, fremfor i dansk klubregi, og det er noget, der glæder de to engelske trænere.

– Når vi (Vince Nicoll og Darren Hart, red.) er til KD&C-træningslejrene, så snakker vi, som trænere, rigtig meget sammen med de øvrige trænere i form af Dan (Petersen, red.) og Christof (Osigus, red.), forklarer Darren Hart til D’ BOLDs udsendte, og tilføjer, at det er anderledes teknikker, der arbejdes med i henholdsvis England og Danmark:

– Det, vi blandt andet bidrager med, som engelske målmandstrænere er de tekniske færdigheder. De færdigheder, der arbejdes med i Danmark, er forskellige fra dem i England. Hvad vi ser, og hvad Dan Petersen ser, er ikke nødvendigvis altid det samme, forklarer Hart.

Det er Hart og Nicoll’s andet år i KD&Cs påskekamp, der blev lanceret i sidste fodboldsæson, og allerede nu har de to trænere fået et meget godt indtryk af de danske talenter, der – ifølge trænerne selv – er af bedre kvalitet end engelsk ditto.

– Kvaliteten her er lidt højere end i England – specielt ungdomstalenterne. De har mere passion heroppe, i forhold til England, hvor passionen er ikke helt er til at se, fortæller de to trænere, og fortsætter:

– Ude på banen viser spillerne en passion og en vilje til at lære. Du kan kun træne dem, hvis de selv vil lære, og dét vil de. Der vil altid være én, som slår fra, men så får vi ham sammen på rette vej igen. De er som svampe derude – de vil absorbere viden, og det gør de også, forklarer VInce Nicoll, og tilføjer:

– De presser sig selv hele tiden – det elsker de. Hvis noget ikke helt går så godt igen, så bliver de vrede på sig selv, og det viser deres passion for spillet og gør, at vi har noget godt at arbejde med.

De to målmandstrænere taler engelsk, og eftersom KD&C’s påskecamp overværes af spillere helt ned til ni-års-alderen, så er det ikke alle, der taler engelsk. Det er dog ikke et bemærkelsesværdigt problem, ifølge de engelske målmandstrænere.

– Det faktum, at vi (trænerne, red.) taler et sprog, der er forskelligt fra målmændenes (på KD&C-campen, red.) er ikke et problem, for de hjælper hinanden ad, men også fordi, at vores visuelle præsentationer også virker meget godt på dem, fortæller Hart.

Talentet, de unge danske målmænd er i besiddelse af, er heller ikke til at tage fejl af i England. De danske målmandstalenter er nemlig adskillige gange trænet i KD&C-regi og her har én spiller imponeret de tilskuere, der har overværet træningssessionerne. Han går under navnet Gustav Aabro, og tørner til daglig ud for Virum Sorgenfri Boldklubs U/10-hold.

– Vi har deltaget i flere træningspas, og så ser nogle tilskuere en af vores målmænd, Gustav Aabro, der kun er ni år gammel, og er helt overraskede over hans alder. Hans greb på bolden og hans versatilitet er ekseptionelt god, og det er meget usædvanligt, at man ser så stort et talent i så ung en alder, roser Vince Nicoll.

Den næste påskecamp finder med høj sandsynlighed sted ved Allerøds træningsanlæg, hvor den lokale fodboldklub, Allerød Boldklub og dennes træningsfaciliteter har hjemme.

In this article