Tidligere Neuer-træner om KD&C-camp: Først og fremmest skal det være sjovt

Den tidligere Manuel Neuer-træner og Borussia Dortmund-spiller, Christof Osigus, der er gæstetræner for KD&C, føler, at en træning ikke kan fungere uden, at det er sjovt.

Keepers Development & Coaching – også kendt som KD&C – afholdte i perioden 20.- 22. marts en påskecamp, for unge målmænd, hvori de udviklede målmændene på de områder, de selv synes de havde svært ved. Dette gjorde KD&C i samarbejde med tre trænere fra udlandet: Darren Hart, Vince Nicoll, og gæstetræner, Christof Osigus, der har trænet Manuel Neuer, da den tyske målmand spillede i topklubben Schalke 04, og som selv har ageret målmand for Borussia Dortmund i 1993/94-sæsonen.

Osigus har derfor meget erfaring inden for fodbolden som sport, og specielt på målmandspositionen, som han spillede på i hele sin 27 år som aktiv fodboldspiller. Nu er han målmandstræner i Schalkes U/15- og U/16-hold, og har derfor en del erfaring, når han træder på det af KD&C-reserverede træningsanlæg i Allerød.

– Når man sammenligner målmandscamps i Danmark og Tyskland, oplever jeg meget, at camps i Tyskland for det meste er for at beskæftige børnene. Her er det et helt andet arbejde, der bliver lagt i camps, forklarer Christof Osigus til D’ BOLDs to udsendte, og fortæller, at grunden blandt andet ligger i uddannelsen:

– Hvis man sammenligner professionelle danske målmænd med tyske målmænd, så har de tyske en grundlæggende bedre uddannelse, fordi de har andre kompetencecentre, hvor de arbejder med andre ting, i forhold til de danske målmænd, fortæller Christof, og tilføjer, at det er det basale, der til tider fejler i dansk målmandsregi:

– Her i Danmark er de dygtige, men der er mange basale teknikker, man her skal have styr på.

Osigus er inde over KD&C som en gæstetræner, og grundet hans baggrund som spiller, så er det mentale aspekt af spillet i fokus hos Osigus.

– Først og fremmest, kan jeg lære dem den basale teknik, og at de først og fremmest har det sjovt. De skal lære at spille fodbold uden pres fra trænere, forældre, og omgivelser, og at de går videre efter de har lavet en fejl, og ikke hænger fast i den, men hele tiden har det sjovt, forklarer Osigus til D’ BOLDs udsendte.

KD&Cs kamp er ikke udelukkende for drenge, men også for piger, som der også er mange af til campen. Diversiteten i køn og niveau, føler den tidligere målmand kun gavner spillerne – både i nu’et, men også i fremtiden.

– Jeg finder kønsdiversiteten super. Drenge og piger accepterer og bidrager med forskellige ting til hinanden, og har ikke problemer med hinanden, og på trods af en eventuel niveauforskel, trives man stadig meget godt, fortæller Osigus, og tilføjer, at man i Tyskland har en helt anden holdning til en pige i fodboldverdenen:

– I Tyskland er man mere striks, og ser nærmest ned på piger i fodboldens verden. Man tænker nærmest – som modstander – ‘Det er en pige, så kampen er vundet’, men ender med at blive overrasket og faktisk tabe kampen, afslutter Osigus til D’ BOLD.

Christof Osigus forventes at deltage i den kommende påskecamp, bekræfter KD&Cs ansvarlig, Dan Petersen.

In this article